Eğitim Sen'den milli eğitim müdürlüğü kararına tepki!

Eğitim Sen'den milli eğitim müdürlüğü kararına tepki!
Eğitim Sen Hakkari Şubesinden Rehberlik ve Araştırma Merkezine ait kurum binasında hizmet veren Bilim Sanat Merkezi yerinin başka kuruma verilmesine tepki

Konu ile ilgili Eğitim Sen Hakkari Şubesinde yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

‘’İlimizde İl Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma merkezine ait kurum binasında hizmet veren Bilim Ve Sanat Merkezinin yeri İl Emniyet müdürlüğüne bağlı bir birime tahsis edilmiştir. Özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı ve şuan yaz kurslarının devam ettiği bir süreçte kurumun taşınabileceği alternatif bir bina olmamasına rağmen böyle bir kararın alınması kabul edilemez. Ayrıca bu binanın üst iki katında Rehberlik ve Araştırma merkezi müdürlüğü hizmet vermektedir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Hem öğrencilerin hem özel gereksinimin bireylerin hem de yetişkinlerin rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti aldığı Rehberlik ve Araştırma Merkezinin giriş katında emniyet güçlerinin bulunması rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin sunulmasını da olumsuz etkileyecektir. Bu durum yasalara ve yönetmeliklere aykırıdır.

Her fırsatta eğitimi önemsediklerini belirten mülki amirlerin ve yöneticilerin en küçük sıkıntıda ilk önce eğitim ve eğitim kurumlarından vazgeçmeleri kabul edilemez. Yetkilileri bilimden ve pedagojiden uzak bu kararlarını derhal geri çekmelerini bekliyoruz. Buradan sorumluluğu olan Milli Eğitim Bakanlığına alınan karar ile ilgili gerekeni yapmaya çağırıyor, bütün kesimlere duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.’’denildi.

colemerghaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.