Eğitimciler Birliği Sendikası EBS'de son dakika görevden almalar

Eğitimciler Birliği Sendikası EBS'de son dakika görevden almalar
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Akşehir Temsilciliği yönetimi, genel merkezin aldığı kararla feshedilerek yeni yönetimim oluşturulması için Murat Yenim’e yetki verdi.

6 Ekim 2018 tarihinde yapılan ve iki listenin yarıştığı seçimlerde Ferhan Ekici ve ekibinin yeni yönetimi oluşturmasıyla birlikte sendika içinde başlayan rahatsızlık, Eğitim Bir Sen Konya Şube Başkanlığını ve Genel Merkezi harekete geçirdi. Yönetimin görevden alınması sebepleri arasında; eski ve yeni yönetim arasındaki anlaşmazlık, üyelerin sıkıntılarını dile getirmesi, temsilciliğin başkanda değil başkan yardımcısında oluş iddiası, yönetimde çok başlılık ve istifa eden sendika üyelerinin çokluğu gibi sebepler gösteriliyor.  Görevden alınan yönetim şu isimlerden oluşuyordu: Ferhan Ekici, İsmail Bozkurt, Mehti Aslanboğa, İdris Pullu, Ramazan Yalçınöz, Mehmet Uza ve Kamil Ersoy’dan oluşuyor.

Alınan bilgiye göre; Akşehir Temsilciliğinin görevden alındığı ve yeni yönetimim oluşturulması için Ilıcak İlkokulu Müdürü Murat Yenim’e yetki veridi. Yenim’in önümüzdeki hafta yeni yönetimini belirlemesi ve göreve başlaması bekleniyor.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Gazetemiz Başyazarı Ümit Aykut Şener 12.08.2022 tarihli yazısında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e hitaben kaleme aldığı yazısında “AKŞEHİR’DEKİ SENDİKA KARARINIZA UYMUYOR” https://www.pervasiz.com.tr/aksehirdeki-sendika-karariniza-uymuyor-1 diyerek uyarıda bulunmuştu. Pervasız’ın bu haberinin üzerinden yaklaşık 4 ay geçtikten sonra Akşehir Eğitim BİRSEN Yönetiminin topluca görevinden alındığı öğrenildi.

Gerek kendi üyelerinin gerekse de eğitim camiasının tepkilerini çeken bu yönetimin görevden alınması kamuyoyunda memnuniyetle karşılandı. Ancak sendika üyeleri seçim yapılmamasına da tepki gösteriyorlar.

Eğitim Bir-Senli üyelerin seçim yapılmaması durumunda sendikalarından istifa ederek tepki gösterecekleri iddia ediliyor.

pervasız

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.