Geçici Süreli Öğretmenler Kadro İstiyor

Geçici Süreli Öğretmenler Kadro İstiyor
Bilindiği üzere Suriye'de meydana gelen olaylar nedeniyle yüz binlerce Suriyelinin durağı Türkiye oldu. Gelenler arasında okul çağında olanların sayısı bir hayli fazla olunca Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuya kayıtsız kalmadı

Bilindiği üzere Suriye'de meydana gelen olaylar nedeniyle yüz binlerce Suriyelinin durağı Türkiye oldu. Gelenler arasında okul çağında olanların sayısı bir hayli fazla olunca Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuya kayıtsız kalmadı.


Bakanlık Türkiye'de bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitimini sağlarken, diğer yandan bu öğrencilerin Türk dilini ve kültürünü öğrenmelerini de sağlamaktadır. Bu nedenle Bakanlık geçtiğimiz yıl geçici süreli öğretmen alımı adı altında duyuru yapmış ve binlerce öğretmen adayını göreve almıştı. 
Geçici süreli öğretmenliğe ise sadece Sınıf Öğretmenleri, ihtiyaç dahilinde Türkçe öğretmenleri ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma öğretmenliği mezunları başvuru yapabiliyor. Alınan öğretmenler 1 yıl sözleşme imzalanarak alınıyor. Eğer karşılıklı olarak anlaşma sağlanırsa geçici süreli öğretmenlerle +1 yıl daha sözleşme imzalanıyor. Fakat 2 yılın sonunda geçici süreli öğretmenler görevden alınıyor.


Fakat geçici süreli olarak da olsa öğretmen adayları atama şartlarını taşıdığı için Milli Eğitim Bakanlığında kalıcı olmak istiyor. Bu nedenle de kadroya geçme talepleri bulunuyor. 
Bu bağlamda sitemize gönderilen talep yazısında geçici süreli öğretmenler taleplerini şu şekilde dile getirdi:


'2016 Aralık ayı itibariyle “Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Projesi” çerçevesinde öğrencilere Türkçe öğretmek amacıyla ‘geçici süreli öğretmen’ statüsünde Türkçe, sınıf ve edebiyat öğretmenleri görevlendirdi.Sayıları 6000' i  bulan bu öğretmenler görevlendirildikleri okullardaki yabancı öğrencilere Türkçe öğretmek üzere en fazla iki yıllığına sözleşme imzaladılar. Farklı yaş ve seviyelerdeki tüm öğrencilerin aynı sınıfta birleştirilerek eğitim görmeleri gibi alt yapı eksiklikleri göze çarpsa da okullarında ciddi bir açığı kapatan bu öğretmenler KPSS ve mülakat parkurlarını aşarak bu göreve hak kazanmışlardır. Yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim entegrasyonunu sağlama noktasında büyük bir fayda sağlayacak bu öğretmenlerin geçici sözleşme sürelerinin sonunda sözleşmeli statüye geçirilmelerinin önünde herhangi bir engel de yoktur. Bu hususta yöneticilerimizin feryadımızı duyarak gelecekte işsiz kalma kaygısıyla yaşayan bizleri mağdur etmeyeceğini bilmek istiyoruz.''


Salih HAZIR
Eğitimci YAZAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum