Hürriyetçi Eğitim Sen'den okul müdürünün görevden alınmasına tepki!

Hürriyetçi Eğitim Sen'den okul müdürünün görevden alınmasına tepki!
Hürriyetçi Eğitim Sendikası Muğla İl Temsilcisi Fatih Saylan, Lisesi Müdürü Hamit İzdaş’ın görevden alınmasına tepki gösterdi.

Hürriyetçi Eğitim Sendikası İl başkanı Muğla'da bir lise müdürünün usulsüz görevden alındığını iddia etti. Başkan Fatih Saylan görevden almanın valilik onayı olmadığını öne sürdü

LİSEDE USULSÜZLÜK İDDİASI, MESLEK LİSESİ MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Muğla’da Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit İzdaş’ın yönetmeliğe aykırı ve usulsüz bir şekilde görevden alındığı öne sürüldü. Hürriyetçi Eğitim Sendikası’nın Muğla İl Temsilcisi Fatih Saylan, lisede tüm önemli kararların Proje Yürütme Kurulu tarafından verildiğini, okul müdürü İzdaş’ın görevden alınması kararından hem kurulun ve hem de valilik onayının olmadığı öne sürdü.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, MEB ve TOBB işbirliğinde hayata geçen 81 İlde 81 Meslek Lisesi protokolü kapsamında proje okulu olarak belirlenen Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 10 Aralık 2021’de kimya atölyesinde iş kazası yaşandı.

Edinilen bilgiye göre; Metal Teknolojisi alan şefi R.K., yeni monte edilen havalandırma fanına sol elini kaptırdı. Olayda R.K’nın sol el parmakları koptu. Olayın ardından konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda adli vaka olması sebebiyle de yetkililer hakkında kamu davası açıldı. R.K. da bu kazanın yanlış fan alınması nedeniyle yaşandığını öne sürerek, yetkililerden şikayetçi oldu ve davaya katıldı.

Davanın 6 Temmuz’da yapılan ilk duruşmasında mahkeme, olay yerinde keşif yapılması için duruşmayı 28 Kasım tarihine erteledi.

Dava devam ederken Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 14 Ağustos’ta konuyla ilgili soruşturma kapsamında okul müdürü Hamit İzdaş’a, ‘iş kazasında sorumluluğunun bulunduğu’ gerekçesiyle ‘kınama’ cezası verdiği ve kınama cezasının ardından 5 Eylül tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul müdürü Hamit İzdaş’ı görevden alarak, bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atadığı öğrenildi.

KURULUN VE VALİLİĞİN BİLGİSİ OLMADIĞI İDDİASI

Görevden alınan Müdür İzdaş’ın, karara itiraz edeceği ve göreve iadesi için hukuk mücadelesi başlatacağı öğrenilirken, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hürriyetçi Eğitim Sendikası Muğla İl Temsilcisi Fatih Saylan, MEB ve TOBB işbirliğinde hayata geçen 81 İlde 81 Meslek Lisesi protokolü kapsamında proje okulu olarak belirlenen Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, tüm önemli kararların Proje Yürütme Kurulu tarafından verildiğini, okul müdürü İzdaş’ın görevden alınması kararından hem kurulun ve hem de valilik onayının olmadığı öne sürdü.

Saylan, “Milli Eğitim Bakanalığı ile TOBB arasında yapılan protokol gereği Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, ve Muğla Ticaret Borsası Başkanlarının da olduğu Proje Yürütme Kurulunun onayı olması gerekirken, bu makamlar hiç yerine konarak, yok sayılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce işlem yapılmıştır. Bu makam sahiplerini yetkililer sevmeyebilirler, ancak bu makamlar İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince sayılmak zorundadır” dedi.

“MUĞLA KAMUOYU GÖREVDEN ALINMASININ ARDINDA YATAN GERÇEK NEDENİN AÇIKLANMASINI BEKLEMEKTE”

Saylan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu kuruldan sonra kanunlarımıza göre muğla ilinde görevden almayı talep etme yetkisi Muğla Valiliği’ne aittir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü valilik yetkisini de hiçe sayıp, kendini valilik makamı yerine koyarak doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’na göndermiş ve burada bazı sendikaların devreye girmesiyle görevden alınma gerçekleşmiştir. Hiçbir cezası olmayan, onlarca kez başarılı projeye imza atmış 14 kez ödüllendirilmiş olan Dr. Hamit İzdaş’ın görevden alınması Muğla kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştır. Muğla kamuoyu Muğla’nın en başarılı eğitim yöneticilerinden birinin olmayan mahkeme kararına dayanılarak görevden alınmasının ardında yatan gerçek nedenin açıklanmasını beklemektedir.”

muglayenigun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.