MEB ve İl Milli Eğitim, iddialar hakkında soruşturma başlattı

MEB ve İl Milli Eğitim, iddialar hakkında  soruşturma başlattı
Bu iddialar hemen her gün yerel basının gündeminde yer alıyor. Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde birtakım usülsüzlük, yolsuzluk, görevi ihmal, adam kayırma, mobing uygulama gibi iddialar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce müfettişler görevlendiriliyor.

Bu soruşturmalar kapsamında Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nde bazı usülsüzlüklerin Bakanlık müfettişlerince de tespit edildiği, sorumlularına görevden alma, maaştan kesme, kademe ilerlemesini durdurma, Halk Eğitim kurslarından bir yıl süreyle men etme gibi cezaların uygulandığı biliniyor.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Milli Eğitim gibi, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi, mesleki ve ahlaki bakımdan geleceğe hazırlanması bakımından birinci derecede önem taşıyan kurumlarda, bu kurumları yöneten ve gerekli eğitimleri vermesi gereken kişilerin, böyle usülsüzlük ve yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelmesi toplum vicdanında büyük bir rahatsızlık oluşturuyor.

Topluma örnek olması gereken Milli Eğitim kurumunda görevli yönetici ve öğretmenlerin bazılarının "kötü örnek" olması, bu kurumlarda eğitim ve öğretim gören öğrencileri nasıl etkiler?..

Tuz kokarsa bunu sonucu ne olur?..

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Zonguldak'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı birçok kurumda ağır sorunlar yaşanıyor, bu sorunların adı geçen kurumların yönetim kademelerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Sözün kısası, Zonguldak'ta bazı Milli Eğitim kurumlarında tuz kokmuş durumda…

Acilen önlem alınmazsa, telafisi zor olabilir.

Erhan ÇAKMAK / Yeniadım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum