İl müdürü, okul müdürlerini uyardı!

İl müdürü, okul müdürlerini uyardı!
Sakarya Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı öncesi bazı açıklamalarda bulundu

KİMSE VERMESİN!
Sakarya'da bazı okullarda velilerden kayıt ve kırtasiye parası adı altında para toplandığı hakkında gelen iddiaları cevaplayan Savaşçı; "Bakanlığımız tüm okullarımızın ihtiyacını karşılayacak ödeneği bizlere gönderdi. Bizlerde her okulun ihtiyacı doğrultusunda yaklaşık 35 milyon TL gibi bir ödeneği pay ettik.  Okulların ihtiyacı olan temizlik malzemesi ve kırtasiye giderleri de tamamen karşılanıyor. Eğer gönüllü değil ise kimseden zorla para toplanması gibi bir durum yok. Vermek istemeyen kimse okula kesinlikle para vermesin" dedi. 

YARDIMCI KAYNAK KİTAPLARI BAKANLIK TEMİN EDİYOR

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Her yıl öğrenci velileri için okul masrafları içerisinde önemli bir yer tutan kaynak kitaplarında bu sene bakanlık tarafından verildiğinin altını çizen Savaşçı; "Okullara kesinlikle ekstra bir kaynak kitabın girmesi yasak. Eğer ihtiyaç olur ise veri bankamızda başka kaynaklarımızda mevcut bunlar okul idareleri tarafından kullanılabilir. Ancak bunlar haricinde bir kaynak kitaba hem gerek yok hem de kesinlikle müsaade etmiyoruz" dedi. 

HEDEF SAKARYA'YI DAHA DA İLERİYE TAŞIMAK
Geçtiğimiz dönem Türkiye çapında eğitim başarısı olarak çok iyi bir sonuç aldıklarını ve bu sonucun kendilerini daha da hırslandırdığını aktaran Savaşçı " İnşallah yeni eğitim öğretim yılına tüm eksiklikler giderilerek öğrencilerimiz için yepyeni okullarda, öğretmenlerimizin çok daha iyi çalışma koşullarının olduğu ortamlarda, velilerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakacakları okullarla başlangıç yapacağız." dedi.

medyabar

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.