'İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hiçbir şey yapmıyor'

'İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hiçbir şey yapmıyor'
Beylikdüzü Beykent'te okul üniformaları satan Yasemin Zapcı, kendi üniformasını satan okullar nedeniyle büyük bir mağduriyetle karşı karşıya.

Beylikdüzü Beykent'te okul üniforması satan Yasemin Zapcı uzun bir dönemdir kendi üniformasını satan okullardan şikayetçi. Zapcı, “Ben fatura kesiyorum, devlete vergi veriyorum, bir parça şey satıp evime ekmek götürmeye çalışıyorum bu okullar fatura kesmeden, makbuz kesmeden paranın nereye gittiği belli olmadan üniforma satıp bizim önümüzü kesiyor” dedi

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Beylikdüzü Beykent'te okul üniformaları satan Yasemin Zapcı, kendi üniformasını satan okullar nedeniyle büyük bir mağduriyetle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Zapcı, “2005'ten beri Beykent'te okul forması satıyorum. Çok zor şartlardan geçtim, tek başıma ayaklarım üzerinde durmaya çalıştım. Bir kadın olarak ne yapabilirim diye düşündüm, sadece 1 okul formasıyla başladım ve zamanla büyültmeye çalıştım. Beykent'te şu an birçok okula hitap ediyorum ama bu dönemde her şey çok zor olduğu için zor dönüyorum. Zor şartlara rağmen ayakta durmaya çalışıyorum. Buradaki okulların bazılarında büyük rantlar dönüyor. Okulların hepsini söylemiyorum ama burada bir Anadolu Lisesi var. Açıldığı günden beri okul üniforması satıyorlar. Montuna kadar satıyorlar. Ben bir tişörtten 50 lira kar ediyorsam bu okul başka bir yol izliyor. Bu okulun sattığı malların ne vergisi var ne bir şeyi var. Ben fatura kesiyorum, vergi veriyorum, bu okullar yüzünden zorluk çekiyorum. Böyle bir sürü okul var. Ben bunlarla baş edemiyorum. Bu dileklerimi, şikayetlerimi daha önce de anlattım. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yasef Bey'e defalarca yazdım ama o da benimle ilgilenmiyor” ifadelerini kullandı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Forma satmak için çırpınıyorum
Okulların üniforma satışını rant olarak değerlendiren Yasemin Zapcı bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hiçbir şey yapmamasından da şikayetçi. Zapcı, “Rantın önüne geçemiyorum. Forma satmak için çırpınıyorum. Ama maalesef ve maalesef ki okullar üniformayı kendilerinden almayı zorunlu kılıyor. Ailelerden parayı peşin istiyorlar ya da IBAN'a atmalarını istiyorlar. Makbuz yok, fatura yok. Bu paralar nereye gidiyor? Bence maliye gelsin bunları denetlesin. Bu okulda satılan mallardan elde edilen gelir kimlere gidiyor? Bunların yasak olduğunu ben çok iyi biliyorum, bunların araştırılması için de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün harekete geçmesini istiyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hiçbir şey yapmıyor” dedi.

Ekmek parası davasındayım
Tek derdinin geçinebilmek olduğunun altını çizen Yasemin Zapcı, “Ben 63 yaşında ekmek parası davasındayım. Ben hala kiradayım, hala oturacak bir evim yok. Bir mağduriyetim var ve buna çözüm bulunsun istiyorum” ifadelerini kullandı.

gazetedamga

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum