İstifa Eden Öğretmen Nasıl Geri Döner?

İstifa Eden Öğretmen Nasıl Geri Döner?
Atama sonrasında öğretmenler bazı özel durumlara bağlı olarak istifa etmek ve görevlerinden ayrılmak isteyebilirler. Bu durum genellikle öğretmenlerin farklı bir kurumda çalışmak istemelerinden kaynaklanmaktadır.

Atama sonrasında öğretmenler bazı özel durumlara bağlı olarak istifa etmek ve görevlerinden ayrılmak isteyebilirler. Bu durum genellikle öğretmenlerin farklı bir kurumda çalışmak istemelerinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanında yurtdışında yaşamak ve çalışmamak gibi tercihler de öğretmenlikten istifa etmeyi gerektirir. İstifa etme hakkı her öğretmenin doğal bir hakkı olmasına rağmen, istifadan sonra sınavsız bir şekilde öğretmenliğe geri dönmek için adaylığın kalkmış olması gerekmektedir.

İstifa eden öğretmen henüz adaylığı kalkmadan istifa etmişse, öğretmenliğe geri dönmesi için KPSS’ye tekrar girmesi gerekir. İstifa eden öğretmen bu şekilde sınavdan aldığı puan ile tekrar atam için başvuru yapabilir ve açılan kontenjanlara göre ataması puan üstünlüğüne göre tekrar yapılır. Ancak bu durumda atanan öğretmen tekrar aday öğretmen olarak atanır.

İstifa eden öğretmen, adaylığı kalktıktan sonra istifa etmişse öğretmenliğe geri dönebilmesi için istifasının üzerinden en az   6 ay geçmesi gerekir. Bu süre dolduktan sonra ilk yapılan öğretmen atamalarında, istifa etmiş olan öğretmenler de tayin isteyebilir. İstifa etmiş olan öğretmenler için açılan kontenjanlara, açıktan atama kontenjanlara olarak ifade edilir ve bu kontenjanların genel atama  kontenjanlarına oranı ortalama olarak %1 kadardır Bu şekilde, istifa etmiş öğretmenler tercih yaparak açıktan atama ile tekrar atanabilirler. Bu atam türünde istifa etmiş öğretmenlerin, istifalarından önceki hizmet süreleri dikkate alınır ve hizmet süresi fazla olan öğretmenler öncelikli olarak atanırlar.

Salih HAZIR

Eğitimci YAZAR

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum