Kantinde yemek yemeyen öğrencilere skandal ceza!

Kantinde yemek yemeyen öğrencilere skandal ceza!
Okul kantininin yüksek fiyatları nedeniyle evden yemek getiren öğrencilere okul yönetimi tarafından skandal ceza verildi. Öğrencileri kantinden yemek yemeye zorlayan okul yönetimine veliler büyük tepki gösterdi. İşte, okul yönetiminin o skandal cezası...

Eskişehir'in merkez ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kantin fiyatları sebebiyle dışarıdan yemek yiyen öğrenciler okuldan uzaklaştırma cezası aldı.

Evrensel'den Andaç Aydın Arıduru'nun haberine göre, yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü okulda geçtiğimiz dönemin başından beri kantin fiyatlarında fahiş artışın üzerine kantin haricinde yemek getirmenin veya öğlen aralarında dışarı çıkmanın yasak olduğunu belirten öğrenciler, "Öğretmenler bile kantinden yemek yemiyor dışarı çıkıyorlar çevredeki lokantalarda yemek yiyorlar" diyerek tepkilerini dile getirdi.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

KANTİNDE PORSİYONLAR KÜÇÜK, ÜCRETLER PAHALI
Okul kantininden aldıkları ürünleri yanlarında getiren öğrenciler porsiyonları bize gösteriyor ekmek arası tavuk döner, Adana ve hamburger... Ekmeklerin içi yarı yarıya boş, görüntüleri sağlıksız. Bu porsiyonlarla doymadıklarını söyleyen bir öğrenci, "Dışarı çıkıp bir çorba içince daha çok doyuyoruz" diyor. Kantin fiyatlarının son birkaç ayda fahiş şekilde zamlandığını belirten bir diğer öğrenci ise, "Kantinciler okul yönetimine satışlarımız az, öğrencileri dışarı yollamayın diyormuş" şeklinde iddiada bulunuyor.

VELİLER DE KANTİNDEN ŞİKAYETÇİ
Öğrenciler kantin fiyatlarının pahalılığından ailelerinin de etkilendiğini belirtiyor. Son sınıfa giden bir stajyer öğrenci, "Ailemin bana verebildiği harçlık yol parasına anca yetiyor ben 3 bin 100 TL staj maaşı alıyorum kantin fiyatları böyleyken okuldan yemek yemem mümkün değil" diyor. Bir başka öğrenci ise, "Annemle babam da kantin pahalı diye dışarıdan yemek yememi istiyor, okul da bunu yasakladı dışarı çıkanları disipline veriyorlar" dedi.

"OKULUN ETRAFINI DİKENLİ TELLERLE ÇEVİRİYORLAR"
Öğrencilerin bir kısmı dışarı çıkışların da yasaklanmasıyla birlikte duvarlardan atlayarak okul çevresinde yemek yiyor, sonra geri dönüyor. Okul yönetimi ise çözümü okulun duvarlarının üstüne dikenli tel örmekte ve birkaç öğrenciyi disipline vermekte bulmuş. Yönetim öğrencilere okuldan çıkışların, dışarıda öğrencilerin taşkınlık yapması sebebiyle yasaklandığını söylemiş. Fakat öğrenciler, "Ne kavga de taşkınlık oldu zaten anca yemek yiyip dönüyoruz" diyor. Okulun duvarlarından birine dikenli tel örülmüş ve öğrenciler, "Diğer duvarlara da örecekler" diyor.

ÖĞRENCİ MİYİZ YOKSA MÜŞTERİ Mİ?
Okulun kantin dayatması öğrencileri derinden etkiliyor yanlarında yemek getirmeleri de yasaklanmış. Yani ya kantin ya disiplin ya açlık! Sorularımızı yanıtlayan bir öğrenci, "Biz bu okulun öğrencisi miyiz yoksa kantin müşterisi miyiz?" diye soruyor. Öğrenciler bu fiyatlarla ve okulun kantin zorlamalarına karşı gerekirse kantinden hiç alım yapmamayı düşünüyorlar.
karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.