Milli Eğitim Müdürlüğü, inceleme başlattı

Milli Eğitim Müdürlüğü, inceleme başlattı
Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Murat Duran, okulun 11/G sınıfı Metal Bölümü Alan Şefi R.K.’nin öğrencilere metal jop ile fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığını...

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Murat Duran, okulun 11/G sınıfı Metal Bölümü Alan Şefi R.K.’nin öğrencilere metal jop ile fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığını iddia etti. Öğrencilerin, okul yönetimine şiddete uğradığına dair yazılı dilekçe vermesinin ardından konu yargıya taşındı.

Muğla’da ürettiği birçok proje ile adından sıkça söz ettiren Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde korkunç bir iddia ortaya atıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Murat Duran, okulun Metal Bölümü Alan Şefi R.K.’nin öğrencilere metal jop ile fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığını iddia etti.

Öğrencilerin, okul yönetimine şiddete uğradığına dair yazılı dilekçe vermesinin ardından konu yargıya taşındı.

Yaşanan iddiaları gazetemize anlatan Okul Aile Birliği Başkanı Murat Duran, R.K. isimli hocanın geçmişte bir kaza sonucu parmaklarını kaybettiğini, döner sermayeden ödenek almadığı gerekçesiyle öğrencilerine şiddet uyguladığını söyledi.

Duran, “Hoca ders içerisinde metal ve katlanır jop ile öğrencilere şiddet uyguluyor ve sözlü tacizde bulunuyor. Çocuklara, ‘sizi öldürürüm’, ‘döner sermayede çalışmak zorundasınız’ gibi söylemleri olmuş. Öğrenciler şikayet dilekçelerini okula sundular. Aileler bilgilendirildi. Biz hocayla görüştük, kendisi şaka yaptığını beyan etti. Jop aletinin suç aleti olduğunu gördük. Yapmaması gerektiğini söyledik. Olay savcılığa intikal etti. Cimere şikayet edildi. Bildiğimiz kadarıyla döner sermaye ile ilgili sıkıntılar var. Daha önce hocamız iş kazası geçirdi ve parmaklarını kaybetti. Bununla alakalı kendisinin okul yönetimiyle ilgili devam eden mahkemeleri var. Bunu anlayabiliyoruz ama öğrencilerimiz mağdur. Öğrencilere 0 notunu vermiş” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU”

Öğretmenin okuldan uzaklaştırılmasını istediklerini söyleyen Duran, “Burası endüstri meslek lisesi. Burada üniversite hayali az olan çocuklar var. Öğrenciler buradan çıktıktan sonra direk iş hayatına atılacaklar. Eğitim sadece ders öğretmek değildir. Kültür, ahlak ve hayata dair bir şeyler öğretmektir. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Bu öğretmenin okuldan uzaklaştırılması veya başka bir okula gönderilmesini istiyoruz. Öğrencilerimizin bu derslerden muaf edilmesi ya da öğrencilerin yer değiştirilmesi gibi taleplerimiz var. Bu sürecin bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz ve yetkili mercileri göreve davet ediyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER DİLEKÇE YAZDI

Öte yandan bir öğrencinin yazdığı dilekçe şu şekilde:

“Okulumuz 11/G metal teknolojisi öğrencisiyim. Alan şefimiz R.K. hocamızdan şikayetçiyim. Daha önce sınıf arkadaşım Uygar Duran ile birlikte sözlü olarak şikayetimizi dile getirmiştik. 2 senedir iyi giden eğitim öğretim sürecimiz, okulumuzun döner sermaye kapsamında çalışmamak için mazeretimle başvurumdan sonra değişti. Sınıfımızda döner sermaye çalışanı ve çalışmayanı şekilde kutuplaşmamıza neden olan bu söylem ve tehditleriyle huzurumuzu bozdu. Bu sebeple alan şefimiz olan hocadan şikayetçiyim. Bizi bu hocadan alınmasını başka uygun bir hocaya verilmesini takdirinize sunarım. Devamlı tehdit ve darplarla geçen bu sürecimin, olup bitenlerin araştırılmasının gereğini arz ederim.”

ÖĞRETMEN R.K: “İDDİALAR YALAN!”

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Öte yandan olayda adı geçen öğretmen R.K. yaptığı açıklamada, tüm iddiaların yalan olduğunu belirterek, “Böyle bir olay gerçekleşmedi. Bu iddiaları ortaya atan Murat Duran adlı arkadaş okulda görevli bir memurdur. İftira atıyor. Tüm hukuki haklarımı kullanacağım. Başka bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NCE OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Ayrıca, iddiaların ardından Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı.
muglahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.