Ücret dengesi, MEB şube müdürlerini gülünç duruma düşürdü!

Ücret dengesi, MEB şube müdürlerini gülünç duruma düşürdü!
Vakti zamanında Ziya Hocamız, “BAKAN değil GÖREN” olacağım demişti. Ama ne baktı ne de gördü belki de görmesine engel olundu. Sonuç itibariyle affını isteyip sahadan çekildi ya da sahadan alındı.

Hemen hemen tamamı öğretmenlikten gelme liyakat, ehliyet ve mesleki yetkinliğe sahip eğitimci MEB Şube Müdürleri kırgınlar, üzgünler! 

MEB teşkilatının en önemli kariyer basamaklarında olmalarına rağmen seslerinin duyulmamasına, varlıklarının görmezden gelinmelerine haklı olarak çok içerleniyorlar. Eğitim ve öğretim hizmetlerinin odağında olmalarına hatta çoğunun uzmanı olmalarına rağmen ÖMK’da kapsam dışı bırakıldılar. Son yıllarda aleyhlerine işleyen ücret dengesi 2023 Ocak ayı ile birlikte iyice ayyuka çıktı. Sahada mücadele eden, devlet terbiyesi almış ve bundan ödün vermeyen MEB Şube Müdürleri, demorilize olmalarına rağmen kendilerine ve devlet adamına yakışan üslup, usul ve erkanla haklarını dile getirdiler.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

“Sarı öküzü vermeyecektik. Her şey onu teslim etmekle başladı” hikâyesi herkesin malumudur. Şube müdürlerimizin özlük, mali ve sosyal hak kayıpları disiplin amirleri yönergesinde yapılan değişimle başladı ve devam etti. Kariyer mesleği maalesef itibarsızlaştırıldı, şube müdürlerimizin aleyhlerine gelişen hiyerarşik ücret dengesi, mesleği ve profesyonel yönetici şube müdürlerini koskoca eğitim camiasında gülünç duruma düşürmüştür.  MEB teşkilatında ücret dengesi sorun olmuş ve çalışma barışı bozulmuştur. Astın üstten çok ücret aldığı, (2023 Ocak itibariyle; on yıllık uzman öğretmen, okul müdür yardımcısı, okul müdürü şube müdürlerinin çok üstünde ücret almakta) İl Milli Eğitim Müdürlerine, Daire Başkanlarına ve Genel müdürlerin lehine 2023 Ocak ayında yapılan % 80’e varan maaş iyileştirmelerinde MEB Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İl MEM Müdür yardımcıları yine görmezden gelinmiş ve yok sayılmışlar. Büyük bir haksızlık ve yanlışlık vardır. Eğitim camiasının gündeminde ücret konuşulmamalı. Eğitimciye, eğitim yöneticisine dolgun, yaşam standartlarına ve sorumlulukla orantılı, makul kabul edilebilir bir gelir verilmelidir. 

MEB Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları beklenti içindeler. Büyük bir Sabırla özlük ve mali haklarında iyileştirme taleplerinin yerine getirilmesi müjdesini,  aldığım duyuma göre bizzat, 6 Nisanda İstanbul Anadolu Yakası eğitim yöneticileri iftar programına katılacak Mahmut Hoca’dan duymak istiyorlar.

Eğitimin rol modeli, çok disiplinli, aynı zamanda yufka yürekli, iyi kalpli “Okul her yerdir...“ diyen ekol Mahmut Hocamızdan fazlası var “BAKAN”ımızın. Beklentileri karşılayacak müjdenin verilip verilemeyeceğini bilmiyorum. Bildiğim bir mağduriyet, haksızlık ve yanlışlık var!

Kim tarafından bu mağduriyet giderilir, yanlışlık düzeltilir ve haksızlığa son verilirse asıl Mahmut Hoca odur. “Bakan” değil “GÖREN”dir.      

Rıdvan AY
Liyakat-Sen Genel Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.