MEB şube müdürlerine iki alt ve iki üst bölge tercihi kalsın!

MEB şube müdürlerine iki alt ve iki üst bölge tercihi kalsın!
2020'de yapılacak rotasyonda, 'iki alt ve iki üst hizmet bölgesine' tercih zorunluluğunu ortadan kaldıracak talepte bulunmalıdırlar. Bunun için yayımlanacak kılavuzda 'bulunduğu ve daha önceki görev yaptığı yerlerdeki çalışma sürelerini tamamlayanlar diğer hizmet bölgelerine yer değiştirmek üzere tercihte bulunabilir ' ifadesinin eklenmesi mağduriyetin giderilmesi için yeterli olacaktır.

Bilindiği üzere bölge hizmetine bağlı yer değiştirmeye tabi şube müdürleri, yönetmelikte öngörülen çalışma sürelerini tamamladıkları hizmet bölgeleri dışında olmak üzere, iki alt ve iki üst hizmet bölgesine yer değiştirmek üzere tercihte bulunmaktadırlar. Örneğin; İkinci hizmet bölgesinde bulunan ve bu bölge hizmetini tamamlayan bir şube müdürü, birinci, üçüncü ve dördüncü hizmet bölgeleri için tercihte bulunabilmektedir.

İki Alt ve İki Üst Hizmet Bölgesine Tercih Mağdur Ediyor!

Ancak sitemize ulaşan şube müdürleri, bu uygulamanın herhangi bir yararının olmadığını, aksine adil olmayan bir durum ortaya çıkarttığını belirtiyorlar. Örneğin 5. hizmet bölgesinde  görev yapanların yine dezavantajlı 4. ve 3. hizmet bölgelerine tercih yapmak zorunda kaldıklarını, oysa ki 2. bölgede çalışanların 1,2 ve 4. hizmet bölgelerini, 3. bölgede çalışanların da 1-2. ve 4-5. hizmet bölgelerini tercih edebildiklerini, böylelikle 2. ve 3. bölge çalışanlarına daha fazla tercih seçeneği sunulduğunu, 1. bölgedekilere ise yine avantajlı 2. ve 3. bölgelerin açıldığını söylüyorlar. 

Bu durum 5. hizmet bölgesinde çalışıp, 1. hizmet bölgesine gitmek isteyenlere önce 3 ve 4. bölgelerde çalışma engeli getirmektedir. Kamubiz.com olarak bazılarına daha az seçenek getiren bu uygulamanın kaldırılarak, şube müdürlerinin adalete olan  duygularını yeniden kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Açıkçası böyle bir muamele, Milli Eğitim Bakanlığında hiçbir personele uygulanmamaktadır. Örneğin, öğretmenler zorunlu hizmet süresini tamamladıktan sonra istedikleri bölgelere tayin isteyebilmektedirler. Yine en son İstanbul, Ankara ve Antalya'da ilçe milli eğitim müdürlerine uygulanan rotasyonda bölge hizmetine bakılmadan yer değişikliği yapılmıştır.

Şube Müdürlerine Rotasyonda Çözüm Ne?

Şube müdürlerine uygulanan bu hiyerarşik atama sisteminin ne faydası vardır? Yıllarca maaş ve özlük hakları yönüyle sahipsiz bırakılan şube müdürleri arasında kast sistemine benzer bu atamalar kime hizmet etmektedir?

Şube müdürlerine yönelik hiçbir kazanımı olmayan sendikaların, hiç olmazsa 2020'de yapılacak rotasyonda, 'iki alt ve iki üst hizmet bölgesine' tercih zorunluluğunu ortadan kaldıracak talepte bulunmalıdırlar. Bunun için yayımlanacak kılavuzda 'bulunduğu ve daha önceki görev yaptığı yerlerdeki çalışma sürelerini tamamlayanlar diğer hizmet bölgelerine yer değiştirmek üzere tercihte bulunabilir ' ifadesinin eklenmesi mağduriyetin giderilmesi için yeterli olacaktır.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum