Milli Eğitim Müdürlüğünde Neler Oluyor? Okul Müdürü Hakkında

Milli Eğitim Müdürlüğünde Neler Oluyor? Okul Müdürü Hakkında
Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Neler Oluyor? Öğretmenlerin Okul Müdürü Hakkında İddialar...

İstanbul ili Sultangazi ilçesi Hacı Bektaşi Veli Özel Eğitim Meslek Okulu. öğretmenlerinden İ.B. 2022 Haziran ayında ‘Tehdit,Mobbing,Angarya,Yetki aşımı,dilekçe hakkının kullanılmasına aykırı davranma ’ iddialarına ilişkin okul müdürü D.Y. hakkında Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunuyor. Okul Müdürünün ilçedeki çevresinin geniş olduğunu ve kendisine bir şey yapılamayacağını söyleyerek baskı uyguladığını ifade ediyor. Okul Müdürü D.Y. şikayete konu dilekçeden haberdar olmasıyla birlikte; bilgi talebi konulu yazılarla ve farklı tepkilerle öğretmen İ.B. üzerindeki baskılarına devam ediyor.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

2022 haziran ayında öğretmen İ.B.tarafından yapılan bu şikayete yönelik soruşturma da günümüze dek herhangi bir ilerleme olmuyor.

Ancak okul müdürden şikayetçi olan öğretmen İ.B. iki adet soruşturma geçiriyor.Ne tesadüf ki ikinci inceleme ve soruşturmaya görevlendirilen muhakkiklerden birisi okul müdürümüzün çok yakın arkadaşı Ö.C. oluyor.Öğretmen İ.B. hakkındaki inceleme ve soruşturmalar kısa sürede tamamlanıyor.

Aynı okulda bir başka öğretmen M.Ü. okul müdürü D.Y. hakkında ‘okulda açılmış olan kurslara fiilen katılmadan kendisine ek ders tahakkuk ettirmesi ve Okul Aile Birliği Genel Kurulunu yapmadan evraklar üzerinde düzenlendiğine ilişkin’ iddiaları içeren şikayet dilekçesini Aralık 2022 ayı içerisinde veriyor.

Okul Müdürü D.Y. bu şikayetten de haberdar oluyor ve konuyla ilgili kişilere baskılar yapmaya başlıyor.Kamu yararını düşünerek şikayette bulunan M.Ü. isimli öğretmen yakın zaman içinde ifadeye çağırılıyor ve kendisi hakkında da bir çok şikayet olduğunu,öğreniyor. Yaklaşık 19 yıldır öğretmen olarak farklı okullarda ve 5 yıldır da bu okulda görev yapan M.Ü hakkında bugüne dek hiçbir veli şikayeti ya da inceleme soruşturma olmamışken okul müdürü D.Y ı şikayet ettikten sonra bir çok şikayetin oluşması oldukça manidar değil midir?

Öğretmen İ.B, M.Ü şikayetleri ve öğretmenler hakkındaki şikayetlere ilişkin tüm dosyaları araştırmak üzere aynı Şube Müdürlerinin görevlendirildiği duyumları gelmiştir.

Okul Müdürü hakkında çok ciddi iddialara ilişkin şikayetlerin zaman aşımını engellemek açısından bir an önce araştırması ve sonuçlandırılması büyük önem taşırken, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekli hassasiyeti göstereceğinden eminiz.

İnceleme ve soruşturmaların gecikmesi iddia edildiği üzere ‘Okul Müdürünün korunduğu ve şikayet dosyalarının kapatılmak istendiği’ kanısını güçlendirecektir.

ajanskamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.