Milli Eğitim’de neler oluyor? Bu usulsüzlüğe kim, neden göz yumuyor?

Milli Eğitim’de neler oluyor? Bu usulsüzlüğe kim, neden göz yumuyor?
Ereğli Fen Lisesi’nin bahçesinde bulunan 10 lojmandan birinde 2022 yılında o dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü olan ve halen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İ. A.’un bu lojmanı yaklaşık 9 aydır boşaltmadığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde eğitim veren Fen Lisesi’nin bahçesinde bulunan 10 lojmandan birinde 2022 yılında o dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü olan ve halen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İ. A.’un bu lojmanı yaklaşık 9 aydır boşaltmadığı ortaya çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürünün defalarca yazı yazmasına rağmen İ. A. lojmanı boşaltmamakta direniyor. A.’un buna rağmen bir de bu yılın Ocak ayında yeniden lojmanda kalmak isteğine dair dilekçe yazdığı bu talebin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmadığı öğrenildi. İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan’ın bu yolsuzluğa neden göz yumduğu merak ediliyor.

Kdz. Ereğli Fen Lisesinin bahçesinde tamamı kendi kullanımına ait 10 adet lojman bulunuyor.  Pusula Gazetesi, o günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü olan İ.l A.’un yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen 5 yılı aşkın bir süredir bu lojmanlarda kaldığını yazmış ve., 28 Eylül 2022 tarihinde Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı. İlçe Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İ.l A.’un Fen Lisesi Müdürlüğü lojmanı boşaltması için defalarca İl Milli Eğitim Müdürlüğüne  yazı yazdı. Ancak aradan geçen sürede .lojmanı boşaltmadı.

LOJMANDA TEKRAR KALMAK İÇİN DİLEKÇE YAZDI

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

İsmail Aksoy, 23.01.2023 tarihinde dilekçe  yazarak lojmanda tekrar kalmak istediğini bildirdi. A.’un bu talebi Milli Eğitim Bakanlığınca uygun görülmedi. A.’un İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ayrılması üzerinden 9 aydan fazla geçmesine rağmen hiç bir yetkili lojmanda kalma hakkı olmadığı ile ilgili bir işlem yapmadı. Kamu Konutları Yönetmeliğinin 33. Maddesinde görevden ayrılanlar ve lojmanda oturma süresini dolduranlar ile ilgili hükümler yer almasına rağmen bu madde uygulanmadı. Bu maddeye göre, görevden ayrılanlar veya süresini tamamlayanların iki aylık süre içerisinde lojmanı boşalmak zorunda olduklarını bildiriyor. Kamu İhale Kanununa göre gerekli rekabet ortamı oluşturulmadığı için Cumhuriyet tarihinin Zonguldak’ta Milli Eğitim açısından en büyük  yolsuzluğu meydana geldi. Konu ile ilgili iki defa Bakanlık müfettişleri soruşturma yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan’ın bu yolsuzluğa neden göz yumduğu merak ediliyor

KAMUOYU, BU OLAYLA İLGİLİ AŞAĞIDAKİ SORULARA CEVAP ARAMAKTADIR:

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

1. Aradan geçen bu 9 aylık sürede, Fen Lisesi Müdürlüğü boşaltılması için bu kadar yazı yazmasına, Milli Eğitim Bakanlığının lojmanda kalamazsın demesine ragmen İ.A. hangi gerekçe ile lojmanı boşaltmamaktadır.?

2. İ. A.’u kim korumaktadır? Acaba İsmail AKSOY, Kdz. Ereğli’ye tekrar İlçe Müdürü olacağını mı düşünmektedir?

3. İlçe Müdürlüğü hangi gerekçe ile bu yazılar ile ilgili işlem yapmamaktadır.

4. Lojmanın boşaltılması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kaymakamlığı bilgilendirdi mi? Bilgilendirdi ise lojmanın tahliyesini Kaymakamlık mı engellemektedir?

5. Aradan geçen bu dokuz aylık sürede oluşan Kamu Zararı kimden tahsil edilecektir? Kiraların bu kadar yükseldiği bir ortamda, bu lojmanlarda kalmak isteyen öğretmen bulunmamakta mıdır?

6. İl Müdürü, en yakın çalışma arkadaşı olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının usulsüz ve hukuksuz bir şekilde lojmanda oturduğunu bilmiyor mu?

7. Kamu Konutları Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığının yazıları Kdz. Ereğli’de dikkate alınmıyor mu? Hangi güç bu işlemlere engel olmaktadır.

Pusulagazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum