Okul müdürlerinin, ilçe müdürü olarak atanmasına neden karşıyız?

Okul müdürlerinin, ilçe müdürü olarak atanmasına neden karşıyız?
Milli Eğitim Bakanlığının, okul müdürlerini ilçe milli eğitim müdürü olarak atanmasına neden karşıyız?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilçe yönetiminde kendini yetiştirmiş onca şube müdürü varken okul müdürlerinin ilçe müdürlüğüne atamaları devam ediyor.

MEB şube müdürleri tüm bakanlık birimlerine ait hizmetleri ilçe teşkilatlarında yürütmekte olup yıllar içinde deneyim kazanmaktadır. Ancak buna rağmen hiç bir deneyimi bulunmayan okul müdürleri, ilçe müdürlüğüne atama işlemleri sürüyor. Ayrıca ilçe teşkilatında şube müdürleri, şef ve  memurların yetki ve sorumluluklarına ilişkin deneyimsizlikleri çalışma düzenine zarar verebilmektedir. 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bu konuda bir çok ilçede sorunlar yaşandığı sitemize ulaşmaktadır.

Bu uygulama şube müdürlerinin motivasyonunu bozduğu gibi yönetimde keyfilik ve bir takım mevzuat dışı uygulamalara sebep olmaktadır. Zira okul müdürlerinin mevzuat konusundaki yetersizlikleri şube müdürlerine nazaran daha fazladır.

Okul müdürlerinin ilçe müdürü olarak atanmaları her ne kadar görevde yükselme usul ve esaslara uygun olsa da liyakat ve çalışma barışına zarar vermektedir. Kamubiz.com olarak okul müdürlerine mali ve özlük haklarına ilişkin daima destek olduk ve kadro verilmesi konusunda onlarca haber yaptık.

Ancak ilçe yöneticiliği ile okul müdürlüğü çalışma esaslarının farklı olması nedeniyle bu uygulamanın sonlandırılmasının uygun olacağını değerlendirmekteyiz.

Kamubiz.com /ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.