Okullardaki rehberlik öğretmenlerine psikolojik danışma kadrosu verilsin

Okullardaki rehberlik öğretmenlerine psikolojik danışma kadrosu verilsin
TBMM Genel Kurulunda konuşan Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, okullarda görev yapmakta olan tüm rehber öğretmenlerin psikolojik danışma kadrolarına aktarılması gerektiğini söyledi.

FERİDUN BAHŞİ (Antalya) –Değerli milletvekilleri, hızlı toplumsal değişmeyle çocuk ve gençlerin uyuşturucu, şiddete yönelme, evden kaçma, okul başarısızlığı ve okula devamsızlık gibi problemlerinde artma olmuştur. Çağdaş eğitim sisteminde, özellikle eğitim kurumlarında psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerine duyulan gereksinim bu nedenle kaçınılmaz olmuştur. Ancak öğrencinin merkezde olduğu bir rehberlik anlayışı kurumsal düzeyde konuyla ilgilenen herkeste benimsenirken uygulamadaki aksaklık ve sorunların bir türlü üstesinden gelinememektedir. Rehberlik ve psikolojik danışma uzmanlarının rol ve işlevlerinin de hâlâ tartışılmakta olduğu görülmektedir. Bundan dolayı, görev yapmakta olan tüm rehber öğretmenlerin psikolojik danışma kadrolarına aktarılması gerekmektedir.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum