Şube müdürleri Yusuf Tekin'e sesleniyor: Bizim aile birliği hakkımız yok mu?

Şube müdürleri Yusuf Tekin'e sesleniyor: Bizim aile birliği hakkımız yok mu?
Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında görevli şube müdürleri için zorunlu yer değiştirme kılavuzu dün yayımlandı.

MEB şube müdürleri için 2023 yılı zorunlu yer değiştirme kılavuzu yayımlandı ancak bakanlık tarafından aile birliği mazereti dikkate alınmayan şube müdürleri bu durumdan oldukça kaygılı.

Sitemize whatsapp hattı üzerinden ulaşan şube müdürleri, mazeretlerinin dikkate alınmaması durumunda ciddi düzeyde mağduriyet yaşayacaklarından endişeli.

MEB şube müdürleri, rotasyon kılavuzunda yer almasına rağmen aile birliği mazeretlerinin bu zamana kadar hiç bir atama döneminde dikkate alınmadığını ifade ediyorlar. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Kılavuzda, zorunlu yer değiştirme sürecinde 19/06/2023-23/06/2023 tarihleri arasında mazerete ilişkin belgelerin kabul edileceği yer almasına rağmen, bakanlık şube müdürlerinin aile birliği mazeretini görmezden gelip, kendi personeline üvey evlat muamelesi yapıyor. 

Sitemize ulaşan şube müdürleri, kılavuzda olmasına rağmen önceki dönemlerde hiç bir şekilde aile birliğine dayalı mazeretlerinin dikkate alınmadığını beyan ediyor. Öğretmen, polis, asker, sağlık, adalet ve diğer kamu çalışanlarına sağlanan aile bütünlüğü hakkının kendilerine de tanınmasını bekliyorlar. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Şube müdürleri Anayasal bir hak olan eş durumu özrünün reddi karşında, aile birliğini bireysel olarak açtıkları davaları kazanarak sağlamaya çalışıyorlar. 

Son olarak, şube müdürleri yeni Bakan Yusuf Tekin'den bakanlığa yeni bir bakış açısı getireceği konusunda ümitli olduklarını ve bu sorunu çözmesini beklediklerini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
28 Yorum