Tebliğler Dergisi yayımlandı! İlköğretimde yeni seçmeli dersler getirildi

Tebliğler Dergisi yayımlandı! İlköğretimde yeni seçmeli dersler getirildi
Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla 2023 Ağustos, Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan “İlköğretim Haftalık Ders Çizelgesi”nde seçmeli derslerde değişiklik yapıldı

Zorunlu derslerde bir değişiklik olmayıp ilgili, karar seçmeli dersleri ilgilendiriyor. Buna göre seçmeli dersler “İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din Ahlak ve Değer” ve “Kültür, Sanat ve Spor” ana başlıklarında topladı. Öğrencilerin “İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din, Ahlak ve Değer” ile “Kültür, Sanat ve Spor” seçmeli ders gruplarının her birinden her yıl en az birer ders seçmesi zorunlu. Yani aynı başlıktan birden fazla seçmeli ders seçilemeyecek. Öğretim programlarının uygulanmasında haftanın belirli bir günü/günleri altı (6) ders saatlik zaman dilimi "seçmeli ders saatleri" olarak belirlenecek.

Karara göre yeni seçmeli dersler şöyle;

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

“İnsan, Toplum ve Bilim” alanında eklenen yeni seçmeli dersler;

·  Robotik Kodlama
·  Yapay Zeka Uygulamaları
·  Proje Tasarımı ve Uygulamaları
·  Okul Temelli Sosyal Sorumluluk Çalışmaları
·  Temel Yaşam Becerileri
·  Türk Sosyal Hayatında Aile

“Din, Ahlak ve Değer” alanında eklenen yeni seçmeli dersler;

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

·  Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler
·  Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi

“Kültür, Sanat ve Spor” alanında eklenen yeni seçmeli dersler;

·  Görgü Kuralları ve Nezaket
·  Dijital Sanatlar
·  Masal ve Destanlarımız
·  Geleneksel Sanatlar
·  Halk Oyunları

Karar değerlendirildiğinde “Matematik Uygulamaları” ve “Bilim Uygulamaları” seçmeli derslerinin birleştirilerek “Matematik ve Bilim Uygulamaları” adını aldığı görülüyor. “Görsel Sanatlar” dersinin adı “Dijital Sanatlar” yapılmış. “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” seçmeli dersinin yerine “Yapay Zekâ Uygulamaları” “Robotik Kodlama” dersleri eklenmiş.

Seçmeli dersler 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulanacak.  Öğrencilerin seçmeli dersleri bir önceki eğitim-öğretim yılında seçmişlerdi bu durumda nasıl bir uygulama olacağı merak konusu. Öğrenciler yeniden mi seçmeli ders seçecekler? Keşke karar 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olsaydı. En azından altyapı hazırlanırdı. Öte yandan yeni seçmeli derslerin çok yerinde olduğunu düşünüyorum. “Yapay Zekâ Uygulamaları”, Robotik Kodlama” “Okul Temelli Sosyal Sorumluluk Çalışmaları”, “Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler” ve “Afet Bilinci” çok önemli dersler, elbette içeriği doldurulduğu ve nitelikli bir eğitim verildiği sürece. Hatta zorunlu olmalı bu dersler…

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.