TEFBİS Modülü Okul İhtiyaç Listesi Talep Oluşturma Kılavuzu

TEFBİS Modülü Okul İhtiyaç Listesi Talep  Oluşturma Kılavuzu
TEFBİS Okullar modülü menüsü içerisinde okul idarecileri tarafından belirlenecek ihtiyaçların karşılanmasına yönelik "Okul İhtiyaç Listesi" tasarlanarak uygulamaya konulmuştur.

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı        : 84536802-166.99-E.15447562   28.08.2019

Konu     : Okul İhtiyaç Listesi Talep  Oluşturma

 ....................... VALİLİĞİNE

( İl Milli Eğitim Müdürlüğü )

2023 Eğitim Vizyonu ile okulların finansmanının geliştirilmesi hedefi içerisinde, okullara yapılan bağış ve yardımlar ile harcamaların daha etkili yönetilmesi, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu nedenle, Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu ihtiyaçların hayırsever katkıları ile karşılanması amacıyla TEFBİS Okullar modülü menüsü içerisinde okul idarecileri tarafından belirlenecek ihtiyaçların karşılanmasına yönelik "Okul İhtiyaç Listesi" tasarlanarak uygulamaya konulmuştur.

TEFBİS Okullar modülü içerisinde açılan "Okul İhtiyaç Listesi"nde ders araç-gereci, malzeme, onarım talepleri, eşya v.b  mal ve malzemelere ihtiyacı olan okullar; talep edecekleri  ihtiyaçlarını bu butonu tıklayarak  karşılarına gelecek "İhtiyaç Ekle" butonundan Dönem, İhtiyaç Türü, İhtiyaç Kalemi, Adet, Birim Maliyet gibi istenilen bilgileri doldurduktan sonra kaydet butonuna tıklayarak taleplerini kayıt edeceklerdir.

 İhtiyaç olarak belirtilen ders araç-gereci, malzeme, bakım, onarım, tadilat, eşya v.b mal ve malzemelerin birim maliyetlerinin piyasa araştırılması yapılarak sisteme işlenmesi aşırı düşük ve yüksek maliyetlerin belirtilmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 Mehmet Fatih LEBLEBİCİ

Bakan a.

Başkan

Örnek Uygulama 

1.ci adımda Okullar Modülü menüsü içerisinde açılan Okul İhtiyaç Listesi butonu tıklandığında
2.ci adımda ekranda gösterilen İhtiyaç Ekle butonu  ekrana gelecektir. İhtiyaç Ekle butonu  tıklandığında ise
3.cü adımda İhtiyaç Ekleme İşlemleri kısmına geçilecektir. 3.cü adımda ekranda gösterilen Dönem ,Tür
(İhtiyaç Listesi Kategorileri), Birim,Kalem (İhtiyaç Türü malzeme şeçenekleri),  Adet,  Birim maliyet (Piyasa tahmini)  alanları kullanıcılar tarafından doldurularak sisteme kaydedilmesi sağlanılacaktır.

Örnek uygulama  adımları 3 ve 4 numaralı işlem ile gösterilmiştir.

Kurumlarımız tarafından ,Hayırseverlerce  karşılanması beklenen okul ihtiyaçları 5.ci adımında Okullar modülünde Okul İhtiyaç Listesi menüsünden girilerek  sisteme kaydedilmiş ihtiyaç talepleri aşağıdaki şekilde olduğu gibi  görüntülenerek  kayıt tamamlanmış olacaktır.

Kurumlarımız yeni bir talep oluşturmak için yine aynı adımları takip ederek farklı  taleplerini sisteme kayıt edebilirler. İhtiyaç talep etme konusunda bir sınırlama yoktur.

Kurumlarımız talep edilen ihtiyaçları hayırsever tarafında karşılanığı  zaman talep edilen ihtiyacın olduğu satır sonunda Hayırsever Ekle butonunu tıklayarak karşılarına gelecek Hayırsever Ekleme İşlemi ekranında 6. işlem basamağında  talep edilen bilgi girişlerini yaparak işlemlerini tamalayacaklardır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum