Amerikan bankasından seçim sonrası dolar tahmini

Amerikan bankasından seçim sonrası dolar tahmini
ABD'nin en büyük bankası JPMorgan'dan, 14 Mayıs 2023'te gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası, faiz ve dolar yorumu

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan analistleri Anelka’nın Christovova ve “Türkiye: 14 Mayıs’taki seçimlerin piyasa etkileri” adlı raporda seçim sonucundan bağımsız politika değişim beklentileri öne çıktı. Açıklamada sonuçtan bağımsız olarak 2023’ün ikinci yarısında makro düzenleme gerekliliğinin kaçınılmaz olduğu belirtildi.

POLİTİKA FAİZİNDE YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Merkez Bankası’nın ortodoks politikalara dönülmesi durumunda yılın 3. çeyreğinde politika faizini yüzde 8,5’ten yüzde 30’a yükseltmesini bekleyen analistler “Faizin yüzde 40’a yükselme ihtimali de dışlanamaz. 3. çeyrekte yeterli faiz artışı olmazsa makro dengesizlikler artabilir ve daha fazla faiz artışını gerektirebilir” denildi.

DOLAR/TL TAHMİNİ

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Seçim sonrası senaryolarında ortodoks politikalara dönülse dahi yüksek volatilite nedeniyle TL’de değer kaybı beklediklerini belirten kurum analistleri, şirketlerin Döviz talebi ve Merkez Bankası’nın rezervlerini artırma hedefi gibi etkilerle Dolar/TL ’de 24-25 seviyelerinin görülebileceğini bildirdi.

MERKEZ BANKASI YIL SONU DOLAR/TL TAHMİNİ

Öte yandan Merkez Bankası yıl sonu dolar/TL beklentisi 22,83'ten 22,91'e yükseldi. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi 23,10'dan 23,52'ye çıktı

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.