BOTAŞ açıkladı: Elektrikten sonra doğalgaza da zam!

BOTAŞ açıkladı: Elektrikten sonra doğalgaza da zam!
Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre sanayi elektriği için 1 Ekim'den itibaren zam gelmişti. Bugün yürürlüğe girecek EPD kararı sonrası bir zam da dadoğalgaz abonelerine geldi.

Doğalgaza zam ne kadar geldi? BOTAŞ tarafından yapılan zam hangi aboleleri kapsıyor? Konut abonelerine doğalgaz zammı yapıldı mı?

BOTAŞ tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada zam sadece sanayi ve işletme aboneleri için geçerli olacak ve yüzde 20 oranında faturalara yansıtılacak

İşte BOTAŞ'ın yeni tarife açıklaması:

Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda Kuruluşumuz tarafından 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Büyük Sanayi Kuruluşları kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20,

Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20,

Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, oranında artış yapılmıştır.

KONUTLARDA KULLANILAN DOĞAL GAZA ZAM YOK

Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.”

TV100

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum