Deprem nedeniyle bir defaya mahsus ÖTV’siz otomobil teklifi

Deprem nedeniyle bir defaya mahsus ÖTV’siz otomobil teklifi
Otomobilde ÖTV indirimi farklı bir boyut aldı..Deprem nedeniyle ''Bölgeye özel, bir defaya mahsus ÖTV’siz araç alma hakkı verilmesi' gündeme getirildi

Deprem bölgelerinde binlerce ev yıkılırken, binlerce araba da ağır hasar aldı. EBS Danışmanlık araştırmasına göre, depremden en çok etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da bulunan otomobillerin sadece yüzde 15’inde kasko bulunuyor. Yani araçların yüzde 85’i hasar bedeli alamayacak. EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, “Bölgeye özel bir defaya mahsus aracı ağır hasar almış, pert olmuş vatandaşlara ÖTV’siz araç alma hakkı verilmeli” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 il depremden ciddi seviyede etkilendi. Depremden etkilenen illerde binlerce ev gibi binlerce araç da enkaz altında kaldı veya hasar aldı. Başta Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman olmak üzere 10 ilde hasar alan, perte ayrılan otomobil sayısı da oldukça fazla. Sadece bu üç ilde TÜİK verilerine göre 451 bin 438 otomobil bulunuyor. Bölgede yapılan bazı çalışmalara göre ise yaklaşık 120 bin otomobil kullanılamaz halde. Bölgede evleri hasar gören vatandaşlara ev olan arabalardan hasar alanlara ilişkin olarak kasko durumuna bakıldığında ise önümüzdeki günlerde yeni mağduriyetlerin ortaya çıkması bekleniyor.

KASKOSU OLMAYANLAR HAKKINI ALAMAYACAK

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bölgede ortaya çıkacak bu yeni mağduriyete vurgu yapan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, özellikle depremden en çok etkilenen illerdeki düşük kasko oranlarına dikkat çekerek, “Kaskosuzluk oranı sadece Şanlıurfa’da yüzde 85. Otomobilde sigorta yaptırılmama oranı en yüksek olan il de Şanlıurfa. Bu veriler ışığında bakıldığında önümüzdeki günlerde yeni mağduriyetler ortaya çıkacak. Aracını kaybedenler kasko olmadığı için hakkını alamayacak. Tabii buna poliçenin durumu da etkili olacak” dedi.

DEPREMZEDELER İÇİN DE YAŞAM HAKKI OLMALI

Bölgedeki vatandaşlara özel bir düzenleme yapılması için çağrıda bulunan Şahin, depremzede vatandaşların önünde yeni bir mağduriyetin oluşmaması gerektiğini ifade ederek, “Daha ortadan enkazlar kalkmadığı için, boyut belli olmadığı için ortada görünmeyen bir mağduriyet. İnsanlar bu mağduriyete maruz kalmadan bu konuda çözümler uygulamaya konulmalı. Bölgeye özel bir defaya mahsus aracı ağır hasar almış, pert olmuş vatandaşlara ÖTV’siz araç alma hakkı verilmeli. İnsanların mağduriyetine bir kereliğine çözüm olmalı” diye konuştu.

mehmet fahri özkan / milli gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.