Ekonomist Evren Devrim Zelyut, bayram sonrası dolar tahminini açıkladı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, bayram sonrası dolar tahminini açıkladı
Şuan 26 lira da seyreden dolar bayram sonu ne kadar olacak? Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar / TL kuruyla ilgili olarak tahminini açıkladı.

Avrasya Yatırım’dan Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Youtube kanalı üzerinden yayın yapan bir programda dolardaki yükselişin sadece Merkez Bankası’nın piyasa beklentilerinin altında faiz artırımından kaynaklanmadığını belirtti.

ABD’deki yerel FED temsilcilerinin piyasalara faiz artırımı gibi konularda öncesinde mesajlar verdiğini ve doğru bir iletişim stratejisi izlediğini belirten Zelyut, bunların yapılmadığını ve Mehmet Şimşek’in Türkiye’ye sadece taşıma dolar getirmek için görev yapar gibi bir duruş sergilediğini belirtti.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Türkiye’nin taşıma suyuyla değirmen döndürmeyeceğini belirten Zelyut, Katar ve BAE gibi ülkelerden para değil yatırım gelmesi gerektiğini kaydetti.

Zelyut, Türkiye’nin ihracatının son 5 aylık süreçte hiç artmadığını ve ithalatın da TÜİK verilerine göre yüzde 8,8 arttığını dile getirdi.

Sanayicinin dışa dayalı üretim modelini bırakması gerektiğini anlatan Zelyut, gerçekten üretim olmaması ve faiz politikalarındaki çelişkilerden dolayı doların 32 TL’yi görme ihtimalinin bulunduğunu belirtti. 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ DA 28 SEVİYESİNİ İŞARET ETMİŞTİ

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Finans Uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da dün dolar/TL'deki rekorun ardından yeni beklentisini paylaştı.

Haftanın ilk işlem gününde dolar/TL kurunun 26 seviyesinin üzerini görerek rekor kırmasının ardından Demirtaş, “Dolar: Gideceği yer 28. Sonrasını sonra konuşalım…” dedi.

gerçek gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.