Foreks, Reuters, Anadolu Ajansı ve Merkez Bankası Temmuz ayı enflasyon tahminlerini açıkladı

Foreks, Reuters, Anadolu Ajansı ve Merkez Bankası Temmuz ayı enflasyon tahminlerini açıkladı
Foreks, Reuters, Anadolu Ajansı ve Merkez Bankasının Temmuz ayı enflasyon tahminleri şu şekilde:

Temmuz ayı enflasyonu kaç çıkacak? Şuana kadar 4 kurum Temmuz ayı enflasyon beklentisini açıkladı. Tahminler 2,9 ila 3,4 arasında değişiyor

Temmuz ayı enflasyon tahminlerini açıklayan kurumlar şu şekilde:

Foreks: Foreks Ekonomistlerin Temmuz ayı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) aylık medyan tahmini yüzde 3,00 artış yönünde gerçekleşti.

Reuters : Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) Temmuz ayında gerileyen akaryakıt fiyatlarina rağmen TL'deki değer kayıplarının devam eden etkileriyle aylık yüzde 2.9 artması yıllık bazda ise 24 yılın yeni zirvesi olan yüzde 80.5'e yükselmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı'nın 14 ekonomiste dayandırdığı anket

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,40 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,28 ve en yüksek yüzde 5,15 aralığında yer aldı.

Merkez Bankası anketi: Merkez Bankası Temmuz tahminini 2.90 dan 3.40 olarak güncelledi.

NOT: Memurlar 2022 yılının ikinci yarısında yüzde 7 toplu sözleşme  zammı almıştı. Yüzde 3,5 civarında bir enflasyon oluşması halinde alınan toplu sözleşme zammının yarısı daha ilk ayda erimiş olacak

TÜİK resmi enflasyon açıklamasını 3 Ağustos 2022 tarihi Çarşamba günü yapacaktır.
gazetememur.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.