İstanbul'da Ağustos Ayı Enflasyonu Yüzde Kaç Çıktı?

İstanbul'da Ağustos Ayı Enflasyonu Yüzde Kaç Çıktı?
İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından sağlanan verilere göre, Ağustos ayında İstanbul'da aylık bazda yüzde 8,80, yıllık bazda ise yüzde 74,15 artış kaydedildi

İstanbul, ekonomik dalgalanmalara karşı direnç göstermekte zorlanıyor ve Ağustos ayında tarihi bir enflasyon oranıyla karşı karşıya. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından sağlanan verilere göre, Ağustos ayında İstanbul'da perakende fiyatlarında aylık bazda yüzde 8,80, yıllık bazda ise yüzde 74,15 artış kaydedildi. Bu rakam, şehirdeki ekonomik zorlukların devam ettiğini gösteriyor.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Temmuz ayında aylık enflasyon yüzde 9,84 ve yıllık enflasyon yüzde 63,76 olarak kaydedilmişti. Ancak Ağustos ayında bu oranlar daha da yükseldi ve şehirdeki ekonomik sıkıntıların arttığı gözlemlendi.

Ağustos ayında enflasyonun artmasında toptan fiyat hareketleri de etkili oldu. Toptan Eşya Fiyatları İndeksi, aylık bazda yüzde 6,65 ve yıllık bazda yüzde 66,18 oranında artış gösterdi. Bu da, üretim maliyetlerinin yükselmesinin sonuçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle Ulaştırma ve Haberleşme harcamalarında yaşanan yüzde 32,29'luk artış dikkat çekiyor. Ayrıca Gıda Harcamalarında yüzde 9,77, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 8,94, Diğer Harcamalar grubunda yüzde 7,53, Konut Harcamalarında yüzde 6,50, Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 4,11, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 1,87 ve Giyim Harcamalarında yüzde 0,33'lük artışlar da kaydedildi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Toptan fiyatlar açısından da Mensucat Grubunda yüzde 12,35, Madenler Grubunda yüzde 9,44, Yakacak ve Enerji Maddeleri Grubunda yüzde 8,28, Gıda Maddeleri Grubunda yüzde 8,23, Kimyevi Maddeler Grubunda yüzde 4,25, İşlenmemiş Maddeler Grubunda yüzde 3,65 ve İnşaat Malzemeleri Grubunda yüzde 2,77 artış görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.