İşte ekonomistlerin eylül enflasyon tahminleri

İşte ekonomistlerin eylül enflasyon tahminleri
Geçtiğimiz hafta Eylül ayı enflasyon anketini açıklayan Reuters'ın ardından Anadolu Ajansında beklenti anketinin sonuçları açıklandı.

Memur ve emekli zamları için oldukça önemli olan eylül enflasyon verileri 3 Ekim Salı günü TUİK tarafından açıklanmadan önce Anadolu Ajansı ve Reuters enflasyon tahminlerini açıkladı.

Reuters'ın anketine katılan 10 ekonomistin aylık TÜFE tahminleri, yüzde 3.7 ila yüzde 6.2 artış bandında yer alırken, yıllık tahminler ise yüzde 60 ila yüzde 63.7 arasında bulunuyor. Medyan beklenti, TÜFE'nin eylülde aylık yüzde 4.9 artması, yıllık bazda yükselişine devam ederek yüzde 61.7'ye çıkması yönünde.

AA Finans'ın beklenti anketi ise, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete göre, eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 5 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin, en düşük beklentisi yüzde 4,05 ve en yüksek yüzde 9 aralığında yer aldı. Enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 56,37 olan yıllık enflasyonun yüzde 61,91'e çıkacağı hesaplanıyor.

TÜFE, ağustosta aylık bazda yüzde 9,09 artarken, yıllık enflasyon yüzde 47,83'ten yüzde 58,94'e yükselerek yılın zirvesine yerleşmişti.

EKONOMİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.