Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Peki altın ve dolar ne kadar oldu?

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Peki altın ve dolar ne kadar oldu?
Ekonomistlerin tahminleri tuttu! Türkiye Merkez Bankası, politika faizini 500 baz puan artırdı ve faiz oranını ise yüzde 30'a yükseltti.

Merkez bankası Para Politikası Kurulunun (Kurul) politika faizi 500 puan artırması ve faiz oranını yüzde yüzde 30'a yükseltmesi dolar ve altını nasıl etkiledi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün saat 14.00'da faiz oranı açıklaması bekleniyordu. Merkez bankası Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir Politika faizi 500 baz puan artırıldığı açıklandı

EKONOMİSTLERİN TAHMİNİ NE OLMUŞTU?

TCMB'nin enflasyonla mücadele edebilme kapsamında enflasyonun ana eğilimini geriletmek için sıkı para politikasına devam etmesi bekleniyor.

Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash TCMB'nin politika faizinde 500 baz puanlık artırıma gideceği öngörüsünde bulundu.

Bu arada TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 30'a çekileceğini tahmin ediyor.

Karar sonrası altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte Dolar güncel kurlar...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun politika faizini 5 puan artırarak yüzde 30'a çıkarması, finans piyasalarında hızlı tepkilere neden oldu. Dolar/TL, faiz kararı açıklandıktan sonra 27.07 TL seviyesinde işlem görüyor. Gram altın da kararın ardından 1674 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise faiz kararının etkisiyle 28.85 TL seviyesinde işlem görüyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum