Merkez Bankasının yıl sonu dolar ve TL tahmini yükseldi!

Merkez Bankasının yıl sonu dolar ve TL tahmini yükseldi!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi Eylül sonuçlarına göre yıl sonu dolar ve TL kuru tahminini açıkladı.

Merkez Bankasının Eylül anketine göre yıl sonu dolar, enflasyon ve TL tahmini nasıl oldu?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerle gerçekleştirdiği "2023 yılı Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarını yayımladı.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Ankette, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 59,46'dan yüzde 67,22'ye yükseldi. 12 ay sonrasının enflasyon beklentisi yüzde 42,01'den yüzde 44,94'e çıktı, 24 ay sonrasının enflasyon beklentisi ise yüzde 23,87 oldu.

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ ARTTI

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Dolar/TL tahmininde de yükseliş görüldü. Önceki ay 29,82 olan yıl sonu dolar tahmini 30,14'e çıktı.

BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki ankette yüzde 19,34 iken, bu ankette yüzde 29,26 olarak gerçekleşti. TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki ankette yüzde 19,19 iken, bu ankette yüzde 30 olarak kaydedildi.

Katılımcıların 2023 yılı büyüme beklentisi bir önceki ankette yüzde 3,7 iken, bu ankette yüzde 3,9 olarak gerçekleşti.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum