TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı

TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı
TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu Direktörü ve Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, araştırmada yıl sonu enflasyon tahmininin %72 olduğunu

- TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 58 oldu. Sizin yıl sonuna ilişkin öngörüleriniz neler, enflasyon kaça çıkar, bunun maliyeti ne olur, bu anlamda yurttaşı nasıl günler bekliyor?

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Enflasyon raporunda sene sonu tahmininin yüzde 22’den yüzde 58’e çıkarılması kamuoyunun Merkez Bankası’nı tekrar ciddiye alıp beklentilerini yüzde 60 seviyelerinde çıpalamasını sağlayabilir. Bu da enflasyonun daha yukarılara sürüklenmesine engel olabilir ve risk primini düşürür. Bu suretle uzun vadeli faizlerde kısmi bir düşüş yaşayabiliriz.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bizim Koç Üniversitesi’nden arkadaşlarım Cem Çakmaklı ve Sevcan Yeşiltaş ile yaptığımız sene sonu enflasyon tahminimiz ise yüzde 72. İleriki aylarda bu tahmini aşağı çekebilmemiz için enflasyon beklentileri ve risk priminde kalıcı bir düşüş görmemiz lazım. TCMB’nin son iki toplantıda faizleri sadece 9 puan artırabilmiş olması, Başkan Erkan’ın basın toplantısında enflasyonu düşürme konusunda güçlü ve kararlı bir duruş sergileyememesi nedeni ile tahminimizdeki aşağı yönlü revizyon ihtimalini henüz yüksek bulmuyorum.
Vatandaş nasıl etkilenir?

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum