Uzman isim Adnan Kapukaya'dan flaş altın tahmini

Uzman isim Adnan Kapukaya'dan flaş altın tahmini
Döviz ve Altın Piyasaları Uzmanı Adnan Kapukaya'dan flaş altın tahmini

Döviz ve Altın Piyasaları Uzmanı Adnan Kapukaya, konu ile ilgili A habere değerlendirmelerde bulundu.

"YÜKSELİŞ DÖNEMİNE GİRDİ"

Her şeyden önemlisi altın yükseliş dönemine girmiş durumda şu anda. Geçen hafta baktığımızda altın ilk etapta 1.097 – 100'lere kadar çıkıp arkasından FED'in şahin açıklamasıyla birlikte tekrar 1.070'e kadar bir düzeltme geldi

"ŞAHİN AÇIKLAMASI PİYASALARI KORKUTTU"

Altın ons olarak da 1.820'lerden 1.773'lere kadar bir kar satışları geldi. Şahin açıklaması piyasaları biraz korkuttu tekrar bir faiz artışı gündeme geleceğine Şubat'a kadar bekleyip enflasyonun iyice düştüğünü görmek istediğini söyleyince piyasalarda bir korkuyla altın satışı oldu.

YIL SONUNU NASIL TAMAMLAR?

Ama aşağı geldiği zaman da altında tekrar alış olarak fonlar kullanmaya başladı. Yani altındaki ana destek 1.777 çok önemli destek kuvvetli olarak görüyoruz. Yukarıda 1.820 – 25 seviyesi ana destek. Üzerine çıkmadığı sürece bu bantta yıl sonunu tamamlayacağız gibi gözüküyor.

"HAREKETLENME OLABİLİR"

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Vatandaş elinde nakit olanlar borcu olanların altında bir yumuşama gelirse 1.070'lere tekrar gelirse oralardan almalarını tavsiye ediyoruz.

Çünkü 1.050 seviyesinde çok kuvvetli bir destek oldu altın gram / TL'de. 1.110 seviyesinin üzerinde artmaya başlarsa biraz hareketlenme olabilir.

Yılbaşından sonra şu 15-20 günlük Noel tatili geçmek zorundalar Avrupa tatile girdiği zaman boş piyasalarda altını riske atmazlar 20-30 puan düşecek diye elindeki altınları satmazlar. Güvenli liman olarak altını taşıyorlar.

Ocak ayının 15'inden sonra gerçek piyasalar ortaya çıkacaktır. Gidecek yer başka kalmadı ABD'de faiz artışı buna çok dikkat etsinler. Enflasyonda hızlı bir gerileme olursa o faizleri ABD 4'e kadar çekecektir.

2023 yılı herhalde altın yılı olacak gibi gözüküyor.

NE ZAMAN ALMALI?

En ufak bir düzeltmede satış geldiği anda 1.060 – 70 alınır.

Orta ve uzun vadede altındaki trend 2 bin 2.500 onslardan bahsediliyor 2023 sonu gibi. Bu ciddi bir rakam.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.