AK Partiden, emekliye ek zam açıklaması! Yeni kanun teklifi gündemde

AK Partiden, emekliye ek zam açıklaması! Yeni kanun teklifi gündemde
AK Partili Abdullah Güler'den emekliye ek zam olacak mı sorusuna yanıt geldi. Güler, konunun gelecek günlerde TBMM'ye sunulacak 7-8 maddelik kanun teklifine dahil edilebileceğini söyledi.

2024 asgari ücret ve memur zammının ardından emekli maaşlarının netleşmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaş zamlarına yönelik Bakanlığın çalışma yaptığını ve önümüzdeki hafta Meclise sunulacak kanun teklifi kapsamına dahil edilebileceğini bildirdi.

SSK ve Bağkur emeklileri için iyileştirme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine de Güler, bu konunun ve etki analizlerinin çalışıldığını dile getirdi.

EMEKLİYE ZAM TEKLİFİ

AK Parti Grup Başkanı Güler, "Asgari ücret artırıldığı için işveren desteğinin 700 liraya çıkarılması, kısa çalışma ödeneği ve diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik kanun teklifimiz var, ona çalışıyoruz. Onun içinde değerlendirilir. Önemli olan sadece bir oranın belirlenmesi, artışın ortaya çıkması değil, bütçeyi de ortaya koymamız lazım. Bakanlığımız çalışıyor. Bugün bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse Kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum