Ekonomist Muhammet Bayram'dan en düşük emekli maaşı ve hakem heyeti kararı hakkında tahmin

Ekonomist Muhammet Bayram'dan en düşük emekli maaşı ve hakem heyeti kararı hakkında tahmin
Ekonomist Muhammet Bayram'dan en düşük emekli maaşı ve hakem heyeti kararı ile ilgili yeni bir tahmin geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Binali Yıldırım emekli maaşlarına düzenleme yapılacağını belirtti. Yine aynı şekilde sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında bunu iletti. Hem en düşük emekli maaşını, hem emekli maaşlarını kapsayacak bir düzenleme olacağını düşünüyorum.

ARA ZAM OLUR MU? EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Ara bir zamla alakalı burada en düşük emekli maaşının yükseltilmesi kök maaşın artırılması şeklinde olacaktır. Ben en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesi civarına çıkmasını bekliyorum.

HAKEM HEYETİNİN ZAM KARARI NE YÖNDE OLUR?

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyon farkına göre zam yapılacağından bahsedilmişti. Bunun sosyal tarafı tartışılıyordu. Hakem heyeti hangi kararı verirse versin zaten enflasyon kadar zam verilecekti.

Şu anda devletimizin vermiş olduğu ilk 6 ay için yüzde 15’lik zam teklifi var. Ben bunun yüzde 40’ı geçeceğini düşünmüyorum. O yüzden değişen bir şey olmayacak, Sayın Bakan Vedat Işıkhan’ın demiş olduğu gibi enflasyon farkı kadar bir zam yapılacaktır.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

EMEKLİLER İÇİN YILBAŞINDA TAHMİNLER NELER? EMEKLİLERE REFAH PAYI ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

Emeklilere yapılacak zam oranı mutlak suretle yüzde 40-45'ler yani enflasyon farkı kadar olacaktır. Emeklilerimiz zaten enflasyon farkı kadar zam alıyorlar. Bundan önceki dönemde emeklilere enflasyon artı refah payı ödemesi yapıldı. Ben önümüzdeki dönemde refah payı ödemesinin ayrıca yapılacağını düşünmüyorum.”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum