Emeklilere refah payı verilecek mi? Temmuzda maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Uzman isim emeklileri sevince boğacak...

Emeklilere refah payı verilecek mi? Temmuzda maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Uzman isim emeklileri sevince boğacak...
2024 refah payı ne kadar? Yaklaşık 16 milyon emeklinin gözü, Temmuz ayında yapılacak olan zam oranına çevrildi. Temmuz emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emeklilere refah payı artışı yapılacak mı? Haber detayında bu soruların cevapları yer alıyor..

Yeminli mali müşavir olan ve aynı zamanda ekonomi danışmanı Muhammet Bayram, emeklilerle ilgili müjdeli haberleri peş peşe duyurdu. Uzmanlar resmi verilere dayanarak emekli maaş zammı ve refah payı konularında tahminlerde bulunmaya başladılar. Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili açıklamasında emeklilere yüzde 25 zam ve refah payı artışı beklediğini söyledi. Ayrıntılar için haberimizi okumaya devam ediniz...

EMEKLİLERE YÜZDE 25 MAAŞ ZAMMI

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Mynet'e yaptığı açıklamalarla, emekli maaş zammına ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Bayram, "Biliyorsunuz 2024 yılını Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘emekliler yılı’ ilan etti ve bugüne kadar özellikle emeklinin yanında olarak, enflasyon farkından çok daha fazla bir artışla yani refah payı artışıyla zam yapıldı. Şu anda yüzde 18,72’lik bir enflasyon ortaya çıktı. İki ayın enflasyonu da aylık yüzde 3 şeklinde gelirse 6 aylık enflasyon yüzde 25 şeklinde gerçekleşecek" ifadelerini kullandı

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

"Önceki dönemlerde 6 aylık enflasyona ve 6 aylık enflasyon farkına ek olarak refah payı artışı yapıldı ancak bu dönem sıkı bir para politikası uygulanıyor" ifadelerini kullan Bayram şu ifadeleri kullandı:

"Bununla birlikte emekliye refah payı artışında daha itidalli olunacaktır. Ancak ben mutlak surette emeklilere kısmi de olsa refah payı artışı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi son kararı devletimiz verecektir."

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ

Bayram sözlerine şöyle devam etti:

"Bununla birlikte memur emeklilerin hak ettiği maaş zammı, SSK ve Bağ-Kur emeklerine göre 5 puan daha düşük olacak. Bunun nedeni ise toplu sözleşme zammından kaynaklanan fark. Burada sene başında yüzde 15 sözleşme farkı vardı, Temmuzda ise yüzde 10 olacak. Bu hesaplamadan kaynaklı daha düşük bir tutar söz konusu. Ancak önceki dönemlerde memur emeklileri fazla alırken, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı artışı memur emekli maaş zammına eşitlenmişti. Bu dönemde memur emeklileri lehine bu eşitlememnin yapılacağını düşünüyorum."

Refah payı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için Meclis’in yeni bir düzenleme yapması gerekiyor. Burada SSK ve Bağ-Kur emeklisine 5, memur emeklisine 10 puanlık bir refah payı düzenlemesi bekleniyor. Tüm bunların yanında en düşük emekli maaşının 12.500 TL ile 15.000 TL arasına yükseltilebilme ihtimali konuşulanlar arasında yer alıyor. En düşük memur emekli taban aylıklarının 17.500 lirayı aşacağı tahmin ediliyor.

odatv

Etiketler :