Emeklileri Heyecanlandıran Hesaplama: SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Yeni Yılda En Düşük Emekli Maaşını Açıkladı

Emeklileri Heyecanlandıran Hesaplama: SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Yeni Yılda En Düşük Emekli Maaşını Açıkladı
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, resmi açıklamaları dikkate alarak, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını ortaya çıkardı. Peki, yeni yılda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

2024 yılına kısa bir zaman kala, emekliler tarafından en düşük maaşın gelecek yıl ne kadar olacağı konusu araştırılıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, resmi açıklamalar ve veriler ışığında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını tespit etti.

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasına göre, memur emeklileri için yılbaşında yaklaşık yüzde 50 oranında bir artış bekleniyor. Bu durumda, memur ve memur emeklilerinin maaşlarının güncel olarak yüzde 47 artırılacağı, kök maaşların dikkate alındığında ise yüzde 50'lik bir zamla 10 bin TL maaş sınırının aşılacağı belirtildi.

-SGK uzmanı Özgür Erdursun, enflasyon oranının üzerinde yüzde 3'lük bir artışla memur ve memur emeklilerine yüzde 47 zam yapılacağını ifade etti. SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 38 oranında zam yapılacağı açıklandı.

- Erdursun, geçen yılın farkı üzerine ek bir miktar ödeneceğini belirterek, bu yıl yüzde 15'ten 6'sının düşülmesiyle yüzde 9'luk bir farkın kaldığını vurguladı.

- En düşük emekli maaşının Ocak ayında 10 bin TL'den 11 bin TL'ye çıkarılacağı konuşulurken, kök aylıklara refah payı olarak yüzde 50 zam uygulanacağı belirtildi.

- Kök aylıklarının yüzde 38 veya 50 olmasının önemli olmadığını ifade eden Erdursun, bu aylıklarda çözülmesi gereken durumların olduğunu vurguladı.

- Enflasyonun 3 Ocak'ta açıklanacağını ve bu durumun maaşlara Ocak ayının ortasında yansıtılacağını duyurdu.

- Sonuç olarak, 2024 yılında en düşük emekli maaşı 11 bin TL olacak.

halk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum