İşte emekli zammında, masadaki iki formül!

İşte emekli zammında, masadaki iki formül!
Temmuz'da memurlarla birlikte 8.000 TL seyyanen zam alamayan milyonlarca emekli 2024 yılı zammını merak ediyor. Hükümet ise yerel seçimler öncesi, kök aylıklara ek olarak emeklilere refah payı ödemeyi de planlıyor.

Ocak ayında emeklilerin alım gücünü artıracak formüller kulis bilgisi olarak gelmeye devam ediyor. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre hükümetin bu konuda elinde 2 senaryo bulunuyor.

Birinci formül: Emeklilere ilave zam sağlanabilmesi için refah payı ile oransal bir artış birlikte düşünülüyor. Ancak refah payı ile yapılacak iyileştirmenin netleşebilmesi için bütçe çalışmaları sonucu beklenecek.

İkinci formül: Kök aylıklara yapılacak seyyanen artış kademeli olarak yapılacak. Zira en düşük emekli aylığı 7500 liraya çıkarılmasına karşın 6 milyon civarında emeklinin kök aylığı bu tutarın altında kalmıştı. Dolayısıyla en düşük aylıktan başlanarak, kök aylıkta kademeli bir artış yapılması da seçenekler arasında bulunuyor.

Öte taraftan en düşük emekli aylığında artış yapılabilmesi için Meclis'in bu konuda düzenleme yapması gerekiyor. Bu nedenlere emeklilere kök aylık üzerinden mi yoksa kademeli bir artış mı yapılacağı gelecek günlerde kesinlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum