İşte memur zammı için masadaki 3 formül!

İşte memur zammı için masadaki 3 formül!
Milli Gazete tarafından memur ve emekli maaşlarında yapılacak zam oranında 3 formül üzerinde çalışıldığı iddia edildi.

Asgari ücret, yapılan %34 oranındaki zamla beraber net 11 bin 402 TL oldu. Bunun ardından tüm gözler memur maaşlarına yapılacak olan zam oranına çevrildi. Memur zammı, Temmuz ayının ilk haftasında kesinleşecek.

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamları ile birlikte memur ve emekli zammında 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. 5 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı ve 6 aylık enflasyon farkı ile memur maaş zam oranı da netleşecek. Buna refah payı da eklenecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını ve söz konusu düzenlemenin temmuz ayında Meclis’ten geçeceğini duyurdu.

İKİ BAKANLIKTAN KRİTİK TOPLANTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem Maliye Bakanlığı bürokratları ve SGK yetkilileriyle memur zammı hakkında bir toplantı yaptı. Toplantıda memur maaşının taban 22 bin TL olması ile ilgili formüller ve 7.500 TL olan SSK, BAĞ-KUR emekli maaşlarının yükseltilmesi ele alındı.

Masada konuşulan formüllere göre; aile yardımı dahil 11 bin 800 TL civarında olan en düşük memur maaşının seyyanen 22 bin TL yapılması, 5 bin TL gibi bir seyyanen zam ve %30 oranın da bir artış ile 22 bin TL’ye tamamlanması, son olarak ise %86 oranında bir atış ile en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilmesi konuşuldu.

Üzerinde en çok durulan konu, ikinci formül oldu. Memur maaşlarına seyyanen zam ve %30 oranında zam yapılması, diğer tüm memurlara da %30 zam yapılması benimsendi.

Fakat hangi formülün uygulanacağı henüz kesinleşmedi. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve karar verildikten sonra yasal düzenleme olarak Meclis'e gelecek.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMINDA 3 FORMÜL

1. formül:

11.800+ 10.200= 22.000 TL

2. formül:

11.800 +5.000 = 16.800 X % 30 = 22.000 TL

3. formül:

11.800 X % 86 = 22.000

MİLLİ GAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum