Memur maaşlarına yüzde 25 zam hesaplanıyor!

Memur maaşlarına yüzde 25 zam hesaplanıyor!
TÜİK'in temmuz enflasyon verisini açıklamasının ardından yeni senaryoya göre, memurlar ve memur emeklileri için maaş farkı olarak % 24.45 hesaplanıyor

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacak olan Ocak zammı, toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda belirlenecek. Bunun yanı sıra enflasyon farkı da ek olarak hesaplanacak. Önceki yıllarda olduğu gibi, enflasyon farkı hesaplaması da aynı şekilde devreye girecek. Önceki toplu sözleşmede, 2023 yılının ikinci yarısı için yüzde 6 zam kararlaştırılmıştı. Bu çerçevede, 2023 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı yüzde 6'yı aştığı takdirde, bu aşan kısım üzerinden bir fark hesaplanacak.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, temmuz enflasyon oranı yüzde 9.49 olarak gerçekleşti. Bu durumda, ilk aydan yüzde 3.29'luk bir enflasyon farkı ortaya çıktı. Tam bir fark hesaplaması için, enflasyonun 5 aylık verisi de bekleniyor. Ancak, Merkez Bankası'nın 2023 yılı sonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak güncellemesi, önemli bir ipucu sunuyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bu tahmine göre, 2023 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı yüzde 31.92 olarak tahmin ediliyor. Bu senaryoya göre, memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkı yüzde 24.45 olarak hesaplanıyor. Bu enflasyon farkı, Ocak ayı zam oranına eklenerek yeni maaşlar belirlenecek. 

Kısa Dalga

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
19 Yorum