Memur ve emekli zammı için masada 2 senaryo var

Memur ve emekli zammı için masada 2 senaryo var
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz 2023 enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda aylık yüzde 9,49 yıllık yüzde 47,83 olarak gerçekleşti.

TÜFE bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 31,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,83 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,45 olarak gerçekleşti.

1. SENARYO: Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre; TÜFE endeksi 1782,95 seviyesine yükselecek. Bu rakam değerlendirildiğinde yılın ikinci yarısı için 6 aylık enflasyon oranı yüzde 31,92 olarak hesaplandı. Yani bu rakam refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emekli zammı olacak.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

2. SENARYO: 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlanan enflasyon beklenti anketine göre 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 61,01 oldu. Bu tahmine göre TÜFE endeksi yıl sonu 1.816,92 seviyesine yükselecek.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bu rakama göre hesaplarsak; yılın ikinci yarısı için 6 aylık enflasyon oranı yüzde 34,43 olacak. Yani bu rakam refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emekli zammı olacak.

Yapılacak çalışmaların ardından belirlenecek ek iyileştirme ocak ayı zam oranlarına eklenecek. Ayrıca halen ek ödeme dahil 7 bin 500 lira olan taban emekli aylığı ödemesi de yapılacak çalışmalar kapsamında masaya yatırılacak.

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum