Memura, yüzde 6 artış ve enflasyon farkı unutulmasın

Memura, yüzde 6 artış ve enflasyon farkı unutulmasın
Memur-Sen, “En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılmasına ilave olarak, 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği yüzde 6 artış ve enflasyon farkı da ayrıca maaş ve ücretlere eklenmelidir" denildi.

Memur-Sen’den yapılan açıklamada, “En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılmasına ilave olarak, 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği yüzde 6 artış ve enflasyon farkı da ayrıca maaş ve ücretlere eklenmelidir” denildi.

Memur-Sen Konfederasyonu, Temmuz ayında memur maaşlarına yapılması beklenen düzenlemeyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Memur-Sen Konfederasyonu Başkanlar Kurulu imzasını taşıyan açıklamada, “Meclis’teki ilk düzenleme memura verilen söz olmalıdır” denilerek genel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Bakanımıza yasal tarih olan Temmuz ayına kadar bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatları verdik” ifadeleri hatırlatıldı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilerek, diğer kamu görevlilerinin maaş ve ücretleri de eş değer olarak artırılacağı belirtilen açıklamada, “Bu çerçevede, yapılacak yasal düzenlemenin 1 Temmuz itibariyle hayata geçirilmesi ve yürürlüğe konulması gerekmektedir. En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılmasınailave olarak, 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği yüzde 6 artış ve enflasyon farkı da ayrıca maaş ve ücretlere eklenmelidir” denildi.

YENİ MASAYA YENİ TEKLİFLERLE GELİNMELİ

İş barışı ve ücret dengesi vurgusunun yapıldığı açıklamada ayrıca, “Buna ilave olarak, bu yıl gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine (içinde bulunduğumuz ekonomik ortam da dikkate alınarak) kamu işvereni; gerek sınıflar gerek unvanlar gerekse de kurumlar arasında meydana gelen maaş/ücret çarpıklığını düzeltecek, iş barışını ve liyakat sistemini temin edecek skala düzenlenmesini içeren bir teklifle gelmeli, liyakatin ve eğitimin önemini tartışma konusuna dönüştürmemelidir” ifadelerine yer verildi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Konfederasyon açıklamasında, 3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle ilgili de çağrıda bulundu. Açıklamada konuyla ilgili, “Konfederasyonumuz tarafından talep edilen ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan, ‘Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 Ek Gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız’ sözü gereği; 1. Derece’ye 3600 Ek Gösterge’nin, kira yardımının, 22 bin lira düzenlemesiyle birlikte çıkarılması ve yetkili sosyal tarafla istişare ederek Temmuz ayı itibariyle hayata geçirilmesi önem arz etmektedir” denildi.

milli gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum