SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan memur emeklilerine 15.400 TL maaş açıklaması

SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan memur emeklilerine 15.400 TL maaş açıklaması
SGK Başuzmanı İsa Karakaş memur emeklilerinin 15.400 TL maaş almalarının yolunu açıkladı.

Türkiye’de kısa bir süre önce memurlara, memur emeklilerine, SSK ve Bağkur emeklilerine maaş zamları verildi. Adaletsizliğe uğradıkları iddia edilen bir kesim de memur emeklileri oldu. Memur emeklileri yüzde 25 maaş zammı alırken memurlara yüzde 17,55 maaş zammının üzerine ek 8.077 TL de seyyanen zam verildi. Bu seyyanen zamdan ise memur emeklilerinin yararlanmalarına izin verilmedi.

MEMURLARIN EMEKLİ OLMALARI KAYBETTİRİYOR

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bugün memurlar ile memur emeklilerinin maaşları arasında adeta uçurum meydana geldi. 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılırken bu farkın ortadan kaldırılması amaçlanmıştı. Ancak yapılan son maaş zammı ile beraber aradaki fark uçuruma dönüştü. Bugün ortalama bir memur aylık 30 Bin TL maaş alabiliyorken emekli olması durumunda maaşı neredeyse üçte iki oranında azalıyor. Bu nedenle emekli olmak isteyecek memurların sayısı neredeyse hiç olmayacak.

MEMUR EMEKLİLERİNE SEYYANEN ZAM YOLU!

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Memur emeklilerinin maaşlarına dair konuşan İsa Karakaş, “Çalışan memurlara verilen seyyanen zammın memur emeklilerine yansıtılmamasından dolayı bu emekliler zor durumda kaldılar. En düşük memur emeklisinin maaşına 74 yıldır yapıldığı gibi memur maaş zammı kadar zam yapılırsa yani seyyanen zam eklenirse 15.400 TL gibi bir rakam ortaya çıkacak. Fakat bu yansıtılmadığı için bugün en düşük memur emeklisinin maaşı 9.800 TL olarak ödeniyor.

22 Bin TL olan en düşük memur maaşı en düşük memur emeklisi maaşına oranlandığında yüzde 44,5 rakamı ile karşılaşıyoruz. Bir memur emekli olduğunda mevcut maaşının yüzde 70’e yakınını alabilmesi gerekiyor. Seyyanen zamla bu oldukça düştü. Bugün memurlar belki bunun zararı hissetmiyorlar ama yarın onlar da emekli olacaklar. Bu işi düzeltecek formül belli. Toplu sözleşme görüşmelerinde memur emeklilerine seyyanen zam yapılması kırmızı çizgi olmalı. Memur sendikaları bunu talep etmeliler. Aksi durumda ileride memur emeklilerinin kök maaşlarını konuşmaya başlarız ve memurlar isteseler de emekli olmayı tercih etmezler.” dedi.

usakgundem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum