SGK Uzmanı Emin Yılmaz'dan yeni asgari ücret ve emekli maaşı tahmini

SGK Uzmanı Emin Yılmaz'dan yeni asgari ücret ve emekli maaşı tahmini
2024 yılı emekli maaşları ve asgari ücret için Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Emin Yılmaz canlı yayında yorumlarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Emin Yılmaz, CNN Türk'te katıldığı programda 2024 yılında asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zammı değerlendirdi.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz CNN Türk ekranlarında şu ifadelerde bulundu;

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN TAHMİN

“Burada şu anki güncel rakamımız var SSK BAĞ-KUR emeklisi, dolayısıyla bu güne kadar olan yani dört aylık enflasyon verisiyle şu anki rakamımız devamında yıllık enflasyon yüzde altmış beş olursa yüzde otuz yedilik bir zamla 10.332 lira üst tahmin olan yüzde altmış sekiz olursa da burada da yüzde kırklık bir zamla 10521 liraya ulaşacağını şimdiden söyleyebiliriz”

YENİYILDA ASGARİ ÜCRET 17 BİN TL OLACAK

"Tahminim 16 bin ila 17 bin bandında olacağını, asgari ücrete kabaca yüzde kırk ila yüzde elli arasında bir zam geleceğini söyleyebiliriz”

Öte yandan diğer bir Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret 2024 zam oranı hakkında tahmini sosyal medayada paylaşarak şunları yazdı:

“Asgari Ücrete % kaç zam yapılır, asgari ücret kaç TL olur!

2022 Ocak % 50.50

2023 Ocak % 54.66

2024 Ocak % ?

2024 Ocak ayında asgari ücrete en az %50 oranında zam yapılacağını düşünüyorum.

Asgari Ücret net 17.000TL - 17.500TL bandında olur diye düşünüyorum.”

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.