SGK Uzmanı kesin zam oranını verdi! Emekli ve memur için maaşları tek tek hesapladı

SGK Uzmanı kesin zam oranını verdi! Emekli ve memur için maaşları tek tek hesapladı
SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Ocak ayında yapılacak kesin zam oranını verdi. Yılmaz, kesin oran diyerek memur ve emekli maaşı için tek tek hesap yaptı.

Canlı yayına katılan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emekliler için yüzde 20, memurlar için de yüzde 50 zam öngörüsnde bulundu. Yılmaz'ın hesaplamasına göre en düşük emekli maaşı 10 bin 332 TL, en düşük memur maaşı ise 30.455 TL olacak. 

Yılmaz televizyon kanalında memur ve emekli zamlarına dair şu ifadeleri kullandı;

"Emekliler için yüzde 19,44'lük zam kesin diyebiliriz. Bunun üzeri için hedef enflasyona göre bazı tahminlerde de bulunabiliyoruz. Yıllık enflasyonun sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 65 olarak tahmin edildiğini açıkladı. Bunun üzerinden bir hesaplama yaptığımız taktirde yüzde 37,76'lık bir zammı SSK, Bağ-Kur emeklisi Ocak ayından itibaren kesin olarak alacak diyebiliriz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI HESABI:

En düşük maaş olan SSK, Bağ-Kur emeklisinde 7 bin 500 TL olan maaşların 10 bin 332 TL'ye çıkması bekleniyor.

MEMUR MAAŞI İÇİN TAHMİNİ RAKAM

Memurlara ise yüzde 49,46 üzerinden bir zam yapılacağı öngörüsünde bulunabiliriz. Bir memur şu anda evli ve iki çocuklu olarak en düşük 22 bin 017 TL maaş alıyorsa; maaşı yeni zamla birlikte 32 bin 906 TL'ye gelecek. Bekar bir memurun maaşı ise 20 bin 377 TL'den 30 bin 455 TL'ye yükselecek.

MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Bir memur emeklisi en düşük 9 bin 876 TL maaş alırken, onlar da 14 bin 760 TL alacak.

ARA ZAM OLACAK MI?

Bunların dışında Meclis'in açılmasıyla bir ara zammında olabileceği konuşuluyor. Ancak bir aylık süre için bu söylenen rakamların dışında ben bir ara zam yapılacağını düşünmüyorum.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ

Sadece Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle bir ikramiye olabileceğini düşünüyorum."

turkiyegazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.