Ünlü ekonomistten işçi, memur ve emekliye kötü haber! Sıfır zam yapılabilir

Ünlü ekonomistten işçi, memur ve emekliye kötü haber! Sıfır zam yapılabilir
Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan memur, emekli, asgari ücretli ve emekliye yüzde sıfır açıklaması.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yıl sonu enflasyonunu % 100 civarında tahmin ettiğini ve yerel seçimler sonrası memur, işçi, asgari ücretli ve emekliye yüzde sıfır zam yapılabileceğini söyledi.

Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendiren Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yerel seçimler sonrası sabit gelirlilerin ücretlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

“MEMURA, İŞÇİYE,  EMEKLİYE  SIFIR ZAM POLİTİKASI”

Tabii ki bu enflasyon ortamında 2024 Mart’ındaki seçimler atlatıldıktan sonra hükümet acı reçete sunacak. Bir defa kesinlikle enflasyonun altında bir zam verilecek.

Memura, işçiye, sabit gelirlilere, asgari ücrete, emekliye enflasyonun altında bir zam hatta belki de bir veya iki yıl sıfır zam politikasını bile güdebilir.

Yani çok düşük zam politikasını güdebilir. Bizi daha zor günler bekliyor. Önümüzdeki 1 yıl içerisindeki en iyi günlerimiz bugünler. Daha kötü, ekonomik açıdan sıkıntıların gittikçe arttığı bir yıl olacak, önümüzdeki 1-1,5 yıl.”

ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum