Uzman isim açıkladı: Maaşlara yüzde 12 refah payı geliyor!

Uzman isim açıkladı: Maaşlara yüzde 12 refah payı geliyor!
17 bin 2 TL olarak açıklanan asgari ücret sonrası dikkatler memur ve emekli maaşlarının belirleneceği 2 Ocak Çarşamba gününe çevrilirken SGK uzmanı Özgür Kaya ayrıntılar vererek yeni tahminlerini paylaştı.

SGK uzmanı Özgür Kaya, 3 Ocak tarihinde belli olacak memur ve emekli maaşları konusunda, katıldığı bir canlı yayında yeni değerlendirmelerde bulundu. Kaya, konuşmasında emekli maaşlarına yüzde 12 refah payı öngördüğünü söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın son açıklamaları, memur ve emekli maaşlarının Ocak ayındaki artışları konusunda beklentileri belirlerken memurlar için bu artışın enflasyon hedefleri doğrultusunda yaklaşık yüzde 50 oranında gerçekleşmesi bekleniyor. En düşük devlet memuru maaşı da buna bağlı olarak 33 bin TL’ye çıkıyor.

ARALIK AYI ENFLASYONU...

Milyonlarca emekli 3 Ocak tarihinde açıklanacak en düşük emekli maaşı zammına yönelirken Özgür Kaya, 5 aylık enflasyon rakamının yüzde 33,66 olduğuna dikkati çekerek Aralık ayı için enflasyonun da yüzde 3,70 ya da 3,75 olacağından bahsetti.

YÜZDE 12 REFAH PAYI GÜNDEMDE

Memur ve memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin tahmini zam oranları hakkında bilgiler veren Kaya, hükümetin daha önceki dönemde yaptığı uygulamalarından da bahsederek işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 10 ya da 12 refah payı ilavesi yapılması durumunda zam oranının yüzde 48’lere dayanacağından söz etti.

aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum