Uzman isimden muhteşem haber: Bayram ikramiyesinde heyecan verici zam açıklandı

Uzman isimden muhteşem haber: Bayram ikramiyesinde heyecan verici zam açıklandı
Sözcü TV'deki canlı yayına katılan SGK Uzmanı İsmail Sevinç, bayram ikramiyesinde olası artış miktarını açıkladı. Sevinç, yaptığı zam tahminini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına dayandırdı. İşte ayrıntılar...

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi konusundaki beklentileri paylaşan Sevinç, 2018'de başlatılan 1.000 TL'lik ikramiyenin zamanla artırılarak 2023'te 2.000 TL'ye çıkarıldığını hatırlattı. Ancak, ikramiye sabit bir rakam olduğundan değerinin zamanla azaldığını ve düzenli artışlarla güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Sevinç'e göre, Maliye Bakanlığı maliyetleri göz önünde bulundurarak temkinli bir tutum sergiliyor. Emeklilere verilecek ikramiye miktarı için iki farklı seçenek değerlendiriliyor: 3.000 TL veya 5.000 TL. Sevinç, bu seçenekler arasında 3.000 TL'nin daha güçlü bir olasılık olduğunu ifade etti. Ancak, hiçbir artış yapılmazsa bu rakamın 5.000 TL'ye çıkabileceğini belirtti.

Sevinç ayrıca, kamuda düşük ikramiyeler verildiğini ve en azından emekli ikramiyesinin bir maaş tutarında olması gerektiğini söyledi, örneğin 10.000 TL veya 20.000 TL.

halktv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum