Başpolislerin tazminat talebine ilişkin soru önergesi verildi

Başpolislerin tazminat talebine ilişkin soru önergesi verildi
Başpolis memurlarının tazminat talebine ilişkin TBMM'de soru önergesi verildi. İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin başpolis, rütbe almalarına rağmen tazminat haklarında herhangi bir değişiklik olmadığı ve hiçbir haktan faydalanamadıklarını belirtti. İşte konuya yönelik soru önergesi:

Başpolis memurlarının tazminat talebine ilişkin TBMM'de soru önergesi verildi. İzmir Milletvekili | | | Murat Bakan, Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin başpolis, rütbe almalarına rağmen tazminat haklarında herhangi bir değişiklik olmadığı ve hiçbir haktan faydalanamadıklarını belirtti. İşte konuya yönelik soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
 

Aşağıda yazılı sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddesi gereğince İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim.


Saygılarımla,
Murat BAKAN İzmir Milletvekili

Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin başpolis, rütbe almalarına rağmen tazminat haklarında herhangi bir değişiklik olmadığı ve hiçbir haktan faydalanamadıklarını belirtmekte, bu kadroya atandıkları tarihten itibaren hak ettikleri parasal hakların ödenmesini talep etmektedirler.


Üstleri konumundaki komiser yardımcısı ile astları konumundaki polis memuru rütbeleri arasında yeni bir tazminat oranı belirlenmesini isteyen başpolisler bununla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) başvurmuşlar ve "3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu 'nda yapılan değişiklik ile emniyet teşkilatına başpolis memurluğu rütbesi getirilmiş, 2011 yılı içerisinde yapılan sınav sonrası, 14 Nisan 2011 tarihinde 10 bin başpolisin alamcısı yapılmıştır. Şu an halen 6 bin başpolis görev almaktadır. Ancak tüm bu görev ve Sorumluluklar nedeniyle üzerimizde oluşan külfete karşılık, başpolis memuru rütbesinin getirilme amaçlarıncı aykırı olarak, fazladan hiçbir maaş karşılığı ödenmedi. Tüm bu hukuki nedenlerle, Emniyet Hizmetleri Tacminatı başlığı altında rütbelere göre belirlenmiş olan tazminat oranları dikkate alınarak, başpolis memurluğu rütbesi için de, üstü konumundaki komiser yardımcısı ile (ıstı konumundaki polis memuru rütbeleri arasında yeni bir tazminat Oranı belirlenmesini, belirlenen yeni tazminat oranı üzerinden hesaplama yapılmasını istiyoruz.” şeklinde bir dilekçe Sunnmuşlardır. Bu baglamda;


Yukarıda bahsi geçen 6 bin başpolis için yeni bir tazminat oranı belirlenmesi Bakanlığınız gündeminde mevcut mudur? Bu başvuruya ilişkin ne gibi çalışmalar öngörülmektedir?

Kamubiz.com Özel Haber / Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.