Polislere 3600 ek gösterge ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı Maliye Bakanı'na soruldu

Polislere 3600 ek gösterge ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı Maliye Bakanı'na soruldu
Polise 3600 ek gösterge ve sağlık personeline yıpranma payı TBMM'de. Polislerin de göstergelerinin 3000’den 3600’e çıkarılmasını yeni yılda yapmayı düşünüyor musunuz? Sağlık çalışanına belirli bir yıpranma hakkı verilmesini düşünüyor musunuz? Şimdi aynı görevi yapan astsubaylar -aynı görevi yapıyor- 3600. Polis yapıyor, onun ek göstergesi 3000. Yani aynı görev, aynı iş, hatta terör kapsamında polisin görevi daha ağır olduğu hâlde hem emeklilik açısından hem de fiilî, şu andaki maaşlarda çok büyük bir fark v

Polise 3600 ek gösterge ve sağlık personeline yıpranma payı TBMM'de. Polislerin de göstergelerinin 3000’den 3600’e çıkarılmasını yeni yılda yapmayı düşünüyor musunuz? Sağlık çalışanına belirli bir yıpranma hakkı verilmesini düşünüyor musunuz? Şimdi aynı görevi yapan astsubaylar -aynı görevi yapıyor- 3600. Polis yapıyor, onun ek göstergesi 3000. Yani aynı görev, aynı iş, hatta terör kapsamında polisin görevi daha ağır olduğu hâlde hem emeklilik açısından hem de fiilî, şu andaki maaşlarda çok büyük bir fark var. Bunun 3600’e çıkarılması Anayasa’nın 10’uncu maddesindeki eşitlik ilkelerine uygunluk teşkil eder.

Maliye Bakanı Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, "torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının üçüncü bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN'IN MALİYE BAKANI'NA SORULARI:

1) Ülkemizde çalışan binlerce kimyagerimiz var, emekli olduklarında çok düşük maaş alıyorlar. Bu nedenle maaş göstergelerinin 3000’den 3600’e çıkarılmasını ne zaman yapacaksınız?

2) Emniyet mensubu polis arkadaşların da aynı konuda rahatsızlıkları var, emekli olduklarında çok düşük maaş alıyorlar. Polislerin de göstergelerinin 3000’den 3600’e çıkarılmasını yeni yılda yapmayı düşünüyor musunuz?

3) Sağlık personelleri mesaiye bağlı kalmadan saatlerce çalışıyorlar, büyük emek harcıyorlar. Bu nedenle her bir sağlık çalışanına belirli bir yıpranma hakkı verilmesini düşünüyor musunuz?

4) Enflasyonun düştüğü söyleniyor ancak fiyat artışları hızla devam ediyor. Bunun nedeni nedir?

5) Mobilyacıların dolaplar için kullandığı MDF, altı ay önce 150-160 lira iken bugün 200 Türk lirasına zor alınıyor. Bunun nedeni nedir? Mobilyacıların bu fiyatlar karşılığında…

MALİYE BAKANI'NIN AÇIKLAMALARI:

Sayın Arslan, personel sistemine ilişkin temel bir konuya değindiler yani bu ek gösterge meselesi birçok kamu görevlisini, meslek grubunu ilgilendiriyor yani ek göstergenin 3000’den 3600’e çıkarılması, 3600’den 4800’e çıkarılması her ne kadar bir gösterge rakamı gibi olsa da kişilerin emekli aylığını etkileyen önemli bir faktör. Burada, tabii, bütün bu düzenlemeleri bir bütünsellik içerisinde yapmak gerekiyor. Burada, on altı yıldır kamu personelinin özlük haklarının artırılması noktasında, reel olarak gelirlerinin artırılması noktasında Hükûmet olarak çok önemli düzenlemeleri buradan geçirdik.

Memurumuzun maaşı her zaman için bu dönemde arttı ve reel olarak da arttı. Emekli aylıkları için de aynı konuyu söylemem gerekiyor.


İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL'IN POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE KONUŞMASI:

Değerli Başkanım, Sayın Bakan sorularımıza cevap verirken o arada ek gösterge polisler için 3000’di. Ben dedim “46 lira fark geldi, fazla bir maaş zammı gelmedi.” Sayın Bakan da cevap verirken “Mahmut Tanal kendince buna bir boyut katıyor.” dedi. Sanki ben gerçek dışı bir beyanda bulunmuşum, beni küçümser gibi…

Doğrusu şu: Şimdi, polis memurlarının ek göstergesi daha önce 2200’dü Sayın Bakanım. 2200’den 3000’e çıktığı zaman maaşlarında 46 lira fark etti. Şimdi aynı görevi yapan astsubaylar -aynı görevi yapıyor- 3600. Polis yapıyor, onun ek göstergesi 3000. Yani aynı görev, aynı iş, hatta terör kapsamında polisin görevi daha ağır olduğu hâlde hem emeklilik açısından hem de fiilî, şu andaki maaşlarda çok büyük bir fark var. Bunun 3600’e çıkarılması Anayasa’nın 10’uncu maddesindeki eşitlik ilkelerine uygunluk teşkil eder.
 

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ