140 bin sözleşmeli memur kadroya geçmedi

140 bin sözleşmeli memur kadroya geçmedi
Ocak ayında yürürlüğe giren düzenleme ile 460 bine yakın sözleşmeli personele kadroya geçme hakkı tanındığını belirtirken, veriler 6 ayda sözleşmeli sayısında yaklaşık 321 bin kişilik azalma olduğunu gösteriyor

Strateji ve Bütçe Başkanlığı, kamu sektörü istihdam sayıları 2. çeyrek verilerini açıkladı. Geçen yılın sonunu kapsayan 2022 4. çeyrek ve bu yılın mart ayına kadar olan ilk çeyrek ile haziran sonuna kadar olan 2. çeyrek verileri karşılaştırıldığında ne kadar sözleşmeli personelin kadroya geçirildiği ortaya çıktı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın verilerine göre Aralık 2022 itibarıyla toplam 591 bin 230 sözleşmeli personel vardı. Mart 2023 itibarıyla sözleşmeli personel sayısı 566 bin 68’e düştü. Haziran sonunu kapsayan verilere göre ise sözleşmeli personel sayısı 270 bin 568’e düştü. Geçen yıla göre sözleşmeli personel sayısı 320 bin 662 kişi azalmış oldu.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ağustos’ta memur toplusözleşme görüşmelerinin açılışında yaptığı konuşmada, “460 bine yakın sözleşmeli personelimize kadroya geçme hakkı tanınmıştır” demişti. Ancak Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın verilerinde geçen yılın sonu ile bu yılın haziran sonu arasında sözleşmeli personel sayısında 320 bin 662 azalma görülüyor. Yani yaklaşık 321 bin sözleşmelinin kadro aldığı görülüyor.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.