20 belediyede toplu iş sözleşmesi ile işçilere zam yapıldı

20 belediyede toplu iş sözleşmesi ile işçilere zam yapıldı
Toplu iş sözleşmesi işçilere zam süreci devam ediyor. 20 belediyede yetkili işçi sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi zamlarını derledik...

- Efeler Belediyesi ile DİSK Genel-İş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden yüzde 71’lik zam kararı çıktı.  

- Hizmet İş Sendikası ile Şefaatli Belediyesi arasında 95 sendika üyesinin kapsayan 3 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

- Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve iştirakleri olan şirketlerde çalışanların toplu iş sözleşmesi ile en düşük maaş 15 bin 884 TL oldu. Sözleşme ile çalışanların sosyal haklarında 2 yıl için toplam yüzde 100 artış sağlanırken yine işçilerin almakta oldukları yevmiyelerinde ortalama yüzde 75 artış yapıldı. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

- Bahşılı Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında yapılan ek protokol ile belediye işçilerinin maaşlarında iyileştirme yapıldı. İmza altına alınan protokolle en düşük maaşları 16.000 TL (maaş) + 4.000 TL (ikramiye) olmak üzere toplamda 20.000 TL’ye yükseldi.

- Yalova Çiftlikköy Belediyesi'nde yapılan toplu sözleşme ile işçi maaşlarına yüksek zam yapıldı. En düşük işçi maaşı 18 bin 500 liraya yükseldi.

- Bodrum Belediyesi  ile Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay arasında gerçekleşen ek protokolle kadrolu işçi maaşlarına 5 bin Liralık, Personel AŞ çalışanlarına ise 3 bin 500 TL’lik iyileştirme yapıldı.

- Hizmet-İş Sendikası  ile Yozgat Belediyesi YBK İnşaat Temizlik ve Ticaret Limidet Şirketi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.  İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sedika üyesi emekçilerin ücretlerine sosyal haklar hariç  %98 oranında ücret zammı yapıldı.

- Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Hizmet-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Resul Demir arasında Tokat Belediyesi Tok-Bel Şirketi ve kadrolu işçilerin maaşlarına ek zam getiren protokol imzalandı. Tokat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2023 yılı maaşları ve sosyal haklarını düzenleyen sözleşmeye göre belediye işçileri yıl ortasında yevmiyelerine % 34 oranında zam alacaktı. Hizmet-İş Sendikası ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu arasında imzalanan ek protokolle sosyal haklara % 40 oranında iyileştirme yapıldı.

- İZMİR'in Bergama Belediyesi'nde sendikalı çalışan işçilerin maaşına 2'nci kez zam yapılması kararı alındı. Yüzde 30 ile yüzde 40 arasında zam yapılan işçilerin sosyal haklarına da zam uygulandı. En düşük maaşın 14.989 TL'ye yükseltildiği Bergama Belediye'sinde ortalama maaşlar 15 bin 940 TL ile 21 bin 177 TL arasında değişiyor

- Yunusemre Belediyesi‘nin çalışanlarına yaptığı rekor zamla en düşük işçi maaşı 17 bin TL oldu. 

- Kemer Belediyesi'nde toplu sözleşme: Toplam 90 kadrolu belediye işçisini kapsayan sözleşme ile işçilerin maaşına yüzde 91 oranında zam yapıldı. Sözleşmeye göre, sosyal yardımlarda yüzde 182, sorumluluklarla ilgili 17 kalemde yüzde 60 ile yüzde 600 arasında artışlar oldu. Sözleşmenin altışar aylık zam oranları da 657 Sayılı devlet memurlarına zam oranı ve refah payı olarak uygulanacak. 

- Kozluk Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Üç yılı kapsayan ücretlerde yüzde 85 oranında zam yapıldı. Sosyal haklarda ise yüzde 100’lere varan artışlar gerçekleşti

- Marmaris Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre kadrolu işçilere ilk 6 ay için yüzde 57 oranında zam yapıldı.

- Fethiye Belediyesi ile Belediye İş Sendikası uzlaşma sağlandı, sözleşeme imzalandı. Belediyede çalışan işçilerin maaşına yüzde 40 zam yapıldı. En düşük işçisinin maaşı 15 bin 250 TL olarak belirlendi.

- Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Hak-İş Manisa Şube Başkanı Okan Rahmi Polat'ın katılımıyla imzalanan ek protokol ile belediye işçi maaşlarında artışa gidildi. Şehzadeler Belediyesi'nde şirket personelinin en düşük maaşı yüzde 53 artışla 15 bin 906 TL, kadrolu işçi maaşı 17 bin 960 TL olarak belirlendi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

- Hizmet İş Sendikası ile Aydıncık Belediyesi arasında üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile ücretlere ilk altı ay için %98 zam yapıldı. Ayrıca sosyal haklarında da %150 oranında iyileştirme yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

- Kandıra Belediyesi ile Yerel-Sen ile sürdürülen toplu iş görüşmeleri anlaşmaysa sonuçlandı. Yerel-Sen ile yapılan toplu iş sözleşmesinde ise kadrolu işçilerde en düşük ücret 16.740 TL, en yüksek ücret ise 17.850 TL olarak belirlendi.

- Rize Hemşin Belediye Başkanlığı ve Belediye iştiraki olan Hemşin Elektrik Üretim A.Ş. çalışanlarına yapılan ek protokolle % 35 ek zam yapıldı.

- Yahyalı Belediyesi İmar A.Ş ile Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ile işçi maaşlarına yüzde 46 oranında zam yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.