9 belediyede toplu iş sözleşmesi imzalandı! İşçi maaşlarına zam yapıldı

9 belediyede toplu iş sözleşmesi imzalandı! İşçi maaşlarına zam yapıldı
Yenipazar, Alaşehir, Umutlu, Afşin, Tepebaşı, Kastamonu Belediyesi’nde toplu sözleşme imzalandı. İşçilere ne kadar zam yapıldı?

-Yenipazar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Anlaşmaya göre en düşük işçi maaşı 14.500 TL. olarak belirlendi.

-Yozgat Hizmet İş Sendikası ile Umutlu belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sonrasında işçilerin yüzü güldü. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sendikamız üyesi emekçi kardeşlerimizin ücretlerine ilk altı ay yüzde 85 oranında zam yapıldı. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

-Kahramanmaraş Afşin Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre en düşük maaşı 18 bin 500 lira olacak

-Kolsan’da örgütlü olan Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi ile fabrika yönetimi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin ücretlerine yüzde 57 oranında zam yapıldı. Asgari ücret koruma maddesinin de yer aldığı sözleşmede işçilerin sosyal hakları ile birlikte giydirilmiş ücretleri 25 bin 100 lira oldu.

-Kastamonu Belediyesi’nde toplu sözleşme imzalandı: En düşük kadrolu işçi maaşı 24 bin 400 lira oldu

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

-Hizmet-İş Sendikası ile Alaşehir Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucu en düşük işçi maaşı 21 bin 500 TL oldu.

-Toroslar Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşüldü. Toroslar Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde en düşük ücretle çalışan personelin maaşına 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle ilk 6 ay için yüzde 52,6 oranında zam yapılırken, belediyede en düşük maaş 15 bin 500 TL oldu. Sosyal haklarına ise yüzde 100'ün üzerinde zam yapıldı.

- Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) Eskişehir Şubesi arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. Toplu iş sözleşmesi, 15.07.2023 - 15.07.2025 tarihlerini kapsıyor. Sözleşme, daimi işçilerin iş güvencesi ve ücretlerinde artış sağlıyor. Sözleşme ile çalışanların sosyal haklarında 2 yıl için toplam yüzde 100 artış sağlanırken, yine işçilerin almakta oldukları yevmiyelerinde ortalama yüzde 75 artış yapıldı. Ayrıca 15 Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere 6’şar aylık dilimlerde oluşacak enflasyona ek olarak 2024’ün ilk 6 ayı için yüzde 2, 2024’ün ikinci 6 ayı için yüzde 3 ve 2025’in de ilk 6 ayı için yüzde 2 oranında artış sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.